Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tajomné zvuky z temnej strany Mesiaca vydesili astronauta!
Zdielať na
Video

Tajomné zvuky z temnej strany Mesiaca vydesili astronauta!

Zdroj: NASA

Dlho sa to držalo v tajnosti, ale takýto objav nemôže zostať pod pokrievkou navždy.

Keď sa večer pozrieme na oblohu, uvidíme Mesiac, ktorý bol úspešne dobytý 20. júla 1969, keď Neil Armstrong ako prvý človek zanechal na povrchu planéty svoju stopu na misii Apollo 11. Je neuveriteľné, že sa nám to podarilo, a NASA plánuje ďalšie misie a dlhodobé plány na vybudovanie základne na Mesiaci.

Krátko pred misiou Apollo 11 sa uskutočnila "generálna skúška" Apollo 10, v rámci ktorej astronauti Eugene A. Cernan, Thomas P. Stafford a John W. Young testovali podmienky a uskutočniteľnosť misie takmer v každom jej aspekte. Našťastie všetko išlo v podstate podľa plánu, ale keď dorazili na tmavú stranu Mesiaca, stalo sa niečo dosť zvláštne, čo ani odborníci nedokázali vysvetliť.

V KOMUNIKAČNÝCH JEDNOTKÁCH BOLO POČUŤ PODIVNÝ HVIZD PRIPOMÍNAJÚCI PÍSKANIE, KTORÝ ASTRONAUTI OPÍSALI AKO "VESMÍRNU HUDBU", PRIČOM ICH TEN ZVUK SPOČIATKU POCHOPITEĽNE DOSŤ ZASKOČIL.

Keď o tom astronauti informovali riadiace stredisko a ubezpečili ich, že tento jav zaregistrovali všetci, začalo sa uvažovať o jednoduchom a logickom vysvetlení. Dospeli k záveru, že pravdepodobne ide len o rušenie signálu, takže to neboli mimozemšťania, ktorí by ich varovali pred potenciálnou hrozbou, potom však pripravili svoju posádku na jav, pri ktorom tuhne krv v žilách.

Zvukové záznamy incidentu sa uchovávali niekoľko desaťročí, ale nakoniec boli zverejnené na internete - tu si môžete vypočuť "vesmírnu hudbu", ktorá je skutočne dosť desivá a z dlhodobého hľadiska určite nepríjemná:

Súvisiace články