Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na dne mora objavili obrovské pyramídy: Má to ale jeden háčik
Zdielať na
Video

Na dne mora objavili obrovské pyramídy: Má to ale jeden háčik

Zdroj: Pixabay

Úžasné monumentálne výtvory ohromujú svet.

Ohromujúce monumentálne a gigantické výtvory pripomínajúce pyramídy sa našli na dne mora pri japonských ostrovoch Yonugani a potápač ich všetky objavil počas potápania. Lokalita dostala podľa monumentálnych výtvorov názov Japonská Atlantída, pretože útvary vyzerajú ako celé veľké mesto pri japonskom pobreží.

Vedci sa, samozrejme, nezhodujú v tom, čo presne by tieto diela mohli predstavovať, zatiaľ čo mnohí odborníci hovoria o pyramídach podobných egyptským náprotivkom, niektorí vedci sa domnievajú, že nie sú vytvorené človekom, ale boli vymodelované prírodou a vznikli eróziou v predchádzajúcich storočiach.

Nielenže sa v oblasti takmer okamžite objavili geológovia, ale na miesto sa rýchlo ponáhľali aj historici, aby skúmali skaly pod morom pomocou najnovšej techniky.

Mnohí vedci sa však domnievajú, že ide o pozostatky dávnych ľudí, že ruiny sú staré 2 - 3000 rokov a že skutočne slúžili ako stavby. Túto teóriu podporuje aj skutočnosť, že v oblasti, kde sa našli stalaktity, sa pod vodou našli jaskyne, takže tu niekedy musela byť pevnina. Mnohí sa domnievajú, že by mohlo ísť o pozostatky dávno zaniknutého národa Džómonov, ktorí obývali túto oblasť pred Japoncami. Ruiny navyše pripomínajú stupňovité pyramídy podobné zikkuratom, ktoré možno vidieť v iných častiach sveta, a vyčnievajú z okolia.

Hoci medzi vedcami neexistuje zhoda v otázke analýzy pozostatkov, odborníci sa zhodujú, že tieto útvary mohli byť na povrchu už v minulosti a neskôr sa mohli potopiť.

Súvisiace články