Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nové video NASA: Obrovský objekt ukazuje, akí sme malí!
Zdielať na
Video

Nové video NASA: Obrovský objekt ukazuje, akí sme malí!

Zdroj: Pixabay

Toto video vám ukáže, aký obrovský je vesmír. A akí sme malí.

V poslednom čase sa neuveriteľne zvýšil záujem o výskum vesmíru, a to najmä vďaka tomu, že NASA veľmi dobre komunikuje, je takmer na všetkých kanáloch sociálnych médií a nielenže informuje o zaujímavých faktoch, ale aj vzrušujúcich otázkach. Jej odborníci, elita vedeckého sveta, pravidelne informujú o veľmi zaujímavých objavoch. A misia Perserverance na Mars, po ktorej nasledovali úžasné fotografie z vesmírneho teleskopu Jamesa Webba, k tomu patrične prispeli.

A to ešte prichádza projekt ARTEMIS a ďalšie pristátie na Mesiaci.

​NASA teraz na YouTube nahrala veľmi napínavé a na konci naozaj dosť šokujúce video, ktoré ukazuje, aký veľký je vesmír. Dokonca aj Slnečná sústava a Slnko sú maličké v porovnaní s tým, čo sa nachádza za nimi. Animácia predstavuje supermasívne čierne diery. Bez animácie by sme o veľkosti masívnych čiernych dier mohli hovoriť len v číslach, ale nové zverejnené video nám tieto objekty, ktoré patria medzi najťažšie objekty vo vesmíre, pekne priblíži.

Zaujímavosťou je, že čierne diery majú 3 až 10-krát väčšiu hmotnosť ako naše Slnko.

A ktorá čierna diera je zatiaľ najväčšia, s najväčšou hmotnosťou a veľkosťou, ktorú už objavila NASA? Veľký šok zažijete na konci videa.

Táto obrovská supermasívna čierna diera sa nazýva Ton-618 a tu je šokujúce video:

 

Súvisiace články