Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Revolučný objav: Tajomstvo 640 km pod zemou mení svet!
Zdielať na
Video

Revolučný objav: Tajomstvo 640 km pod zemou mení svet!

Zdroj: Argonne National Laboratory

Odborníci našli skutočný poklad, ktorý odpovedá na množstvo otázok o Zemi.

Mnohí ľudia hľadajú záhady vo vesmíre, ale pod našimi nohami, na Zemi, sa nachádzajú tajomstvá, ktoré sa oplatí odhaliť, aby sme lepšie pochopili fungovanie našej planéty a jej minulosť. Vedci a geológovia neustále monitorujú správanie Zeme, zbierajú údaje a prichádzajú s úžasnými teóriami - a to tak bude vždy.

Ešte v roku 2014 urobili odborníci objav, ktorý odvtedy fascinuje vedeckú komunitu: ak je táto hypotéza pravdivá, zmení sa všetko, čo sme si o Zemi mysleli. Dlho sme verili, že voda na Zemi sa mohla na našej planéte objaviť v dôsledku vonkajších vplyvov, a tak sa vyvinul život. No môže sa stať, že sme sa doteraz mýlili a že voda bola v skutočnosti celý čas vo vnútri Zeme.

Predpokladá sa, že približne 640 kilometrov pod povrchom Zeme sa nachádza oceán, čo je trojnásobok hmotnosti vody na povrchu našej planéty.

Väčšina ľudí túto vodnú plochu označuje za gigantický oceán, čo však nie je celkom pravda, pretože nejde o konkrétnu tečúcu vodu, ale o vodu, ktorú absorboval minerál podobný špongii nazývaný ringwoodite - aspoň k takému záveru dospeli vedci a je to veľmi vzrušujúca teória.

V súčasnosti sa vie o nej len veľmi málo, ale všetko nasvedčuje tomu, že je pravdivá a že v zemskom vnútri sa nachádza obrovské množstvo vody v nedostupných hĺbkach. Geológovia používajú na skúmanie vlny a dúfajú, že v budúcnosti zistia viac a konečne sa priblížia k vyriešeniu jednej z najväčších záhad našej planéty.

Súvisiace články