Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Odhalené: Tri neidentifikované lietajúce objekty zostrelené Pentagonom
Zdielať na
Video

Odhalené: Tri neidentifikované lietajúce objekty zostrelené Pentagonom

Zdroj: Wikimedia

Pentagon potvrdil, že boli zostrelené UFO.

Po tom, ako Spojené štáty 4. februára 2023 zostrelili čínsky balón, boli zničené tri neidentifikované lietajúce objekty. S istotou sa vedelo len to, že tieto tri objekty nemajú nič spoločné s Čínou, ale doteraz nebolo jasné, čo presne to bolo.

Ako uviedol denník Daily Star, prvý objekt - približne veľkosti auta - bol zostrelený 10. februára po tom, ako sa objavil na radare stíhačky F-22 Raptor. Druhý, valcovitý objekt sa objavil o 24 hodín neskôr nad Yukonom a tretí, tiež o 24 hodín neskôr, sa objavil vo výške 20 tisíc stôp nad Veľkými jazerami - ten druhý zničila stíhačka F-16. Predstavitelia obrany vtedy uviedli, že išlo o "bezpilotnú osemuholníkovú štruktúru s potenciálnymi pozorovacími schopnosťami".

Zo zničenia lietajúcich objektov bol vyhotovený aj videozáznam, ktorý však Pentagon odmietol zverejniť. Fanúšikovia UFO viac nepotrebovali a na internete sa okamžite začalo šíriť, že Američania pravdepodobne zostrelili niekoľko mimozemských vesmírnych lodí.

Hovorca Pentagonu teraz prelomil mlčanie a vydal vyhlásenie k záberom neidentifikovaných objektov:

"Môžem potvrdiť, že v tejto chvíli nemôžeme zverejniť žiadne snímky ani videá. Zábery zostávajú utajené a nedostal som žiadne informácie o možnom časovom pláne zmeny utajenia. Pentagon nemusí zverejňovať zábery, ktoré predstavujú "bezpečnostné riziko".

Mnohí sa domnievajú, že Pentagon tým potvrdil, že vo februári bola skutočne zostrelená vesmírna loď UFO, ale zábery aj tak nebudú zverejnené.

 

Súvisiace články