Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Postavila tento takmer 2 milióny rokov starý most plávajúci na oceáne iná civilizácia? Existuje v rozpore s evolúciou
Zdielať na
Video

Postavila tento takmer 2 milióny rokov starý most plávajúci na oceáne iná civilizácia? Existuje v rozpore s evolúciou

Zdroj: YouTube/Science Channel

Existuje most, o ktorom nikto nevie, kto ho postavil, kedy a prečo. A nie je isté, či ide vôbec o most ani ako bol postavený. Záhada Adamovho mosta je v rozpore s našimi evolučnými poznatkami.

Konštrukcia mosta a jeho zvláštne zakrivenie rozhodne naznačujú, že ho postavil človek. Jeho technológia naznačuje, že bol postavený zámerne, hoci súčasné názory tvrdia, že most je geologicky prírodný útvar, takže ho vytvorila sama príroda. Peši bolo možné prejsť cez most asi do 15. storočia.

Archeológovia sú z Adamovho mosta úplne zmätení. Pretože na základe datovania vznikol pred 1,7 miliónmi rokov, čo dáva mostu inú perspektívu.

Je to zaujímavé, keďže prvý známy druh klasifikovaný ako ľudia (Homo genus) sa objavil vo východnej Afrike pred 2 miliónmi rokov - Homo habilis, teda pračlovek, takže je nemožné, aby boli natoľko vyvinutí a inteligentní, aby vytvorili taký komplexný monumentálny most. Most tam stále je a existuje.

Tento 30 km dlhý most sa tiahne v oceáne medzi južnou Indiou a Srí Lankou v Palckom prielive.

Podivný plávajúci most bol kedysi prejazdný aj pešo, no v dôsledku búrok sa začal postupne potápať a pri cyklóne v roku 1480 bol úplne ponorený pod vodu.

Existujú štúdie, ktoré ukazujú, že most je vyrobený z vápenca a je to lineárna séria koralových útesov. Existujú aj dôkazy, že most je vyrobený z plávajúcich skál a existujú teórie, že sopečné horniny skutočne plávajú na vode.

Súvisiace články