Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jedna z najhorúcejších ženských futbalistiek na svete: Neznáša mužské sexistické poznámky
Zdielať na
Video

Jedna z najhorúcejších ženských futbalistiek na svete: Neznáša mužské sexistické poznámky

Zdroj: Instagram/anamxrkovic

Popularita Any Marie Markovic raketovo vzrástla.

Ženský futbal sa v poslednom čase začal rozvíjať. Samozrejme, potrvá ešte veľa času, kým sa mu raz podarí dosiahnuť popularitu mužského futbalu, ale fanúšikovské tábory čoraz viac sledujú dámy na ihrisku a snažia sa ich vo všetkom podporovať.

Takmer pred mesiacom vyhral Olympique Lyon ženskú futbalovú Ligu majstrov 2021-2022 so skóre 3-1. Bolo to veľkým prekvapením, pretože obhajcom titulu bola FC Barcelona. Vo finále v Turíne na štadióne Juventusu malo o zápas záujem niečo vyše 32-tisíc ľudí.

Samozrejme, veľa fanúšikov sa nepozerá len na talent dievčat, ale aj na ich krásu. Ana Maria Markovic je vďačná za pozitívne reakcie v tlači, ale sexistické komentáre naozaj neznáša.

„Milujem články, ktoré ma označujú za najkrajšiu futbalistku alebo jednu z najkrajších. Teší ma, keď počujem, že som krásna. Potom sa však objavili články v novinách, ktoré ma označovali za najsexi futbalistku, a to si ma tak nezískalo, už len kvôli mojej rodine. Myslím, že by ste mali venovať väčšiu pozornosť tomu, ako píšete o ľuďoch,“

- povedala futbalistka, ktorá považuje vyslovene za sexizmus,  ak ju nazvú blond sexbombou.

Táto 22-ročná športovkyňa momentálne hrá za Grasshopper Club Zurich Frauen, ktorý je súčasťou švajčiarskej ženskej superligy.

Ana Maria Markovic sa narodila vo Švajčiarsku, ale je členkou chorvátskeho národného tímu. V čase písania tohto článku má na Instagrame 671 tisíc sledovateľov, no ich počet exponenciálne rastie. Futbalistka sa zvykne podeliť o množstvo pikantných obrázkov.

A v tomto videu, ju máte možnosť vidieť aj pri hre.

Súvisiace články