Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič musel vykopnúť čelné sklo, aby unikol z horiacej Tesly
Zdielať na
Video

Vodič musel vykopnúť čelné sklo, aby unikol z horiacej Tesly

Zdroj: YouTUbe/Sons of Vancouver Distillery

Vo Vancouveri začala horieť takmer úplne nová Tesla Model Y, našťastie hasiči, ktorí dorazili na miesto, dokázali zapálené auto rýchlo uhasiť.

Jamil Jutha si Teslu Model Y kúpil len pred ôsmimi mesiacmi. Vodič povedal, že počas incidentu minulý piatok sa Tesla v priebehu niekoľkých sekúnd zastavila po chybovej správe a potom sa kabína začala napĺňať dymom. Keďže Tesla nebola zapnutá, nedali sa otvoriť ani dvere, ani okná. Vodič nakoniec vykopol okno, takže sa mu podarilo vozidlo opustiť. Potom sa asi po piatich minútach objavili hasiči a auto, ktoré už horelo, bolo uhasené v priebehu niekoľkých sekúnd.

Na prípad upozornila aj stránka Electrek, ktorá sa zaoberá elektromobilmi a elektromobilitou. Článok na stránke upozorňuje na fakt, že aj keď je pravda, že elektricky ovládané dvere a okná v Tesle sa stávajú súčasne s výpadkom elektriny nepoužiteľné, dvere sú vybavené kľučkou, ktorú je možné otvoriť ručne. Vodič pravdepdoobne spanikáril a kľučku nenašiel. Novinár Electreku poukazuje na to, že majitelia moderných elektromobilov, často vybavených úplne novými riešeniami, sa často neobťažujú poznať presnú konštrukciu svojho vozidla a jeho bezpečnostnú výbavu, funkcie a obsluhu.

Súvisiace články