Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
VIDEO: Ukrajinský dron, ktorý hádže Molotovov koktail
Zdielať na
Video

VIDEO: Ukrajinský dron, ktorý hádže Molotovov koktail

Zdroj: Pixabay

Video zostavil the Newsroom Explains (YouTube kanál austrálskeho spravodajského webu news.com.au) s použitím fotografií agentúry Reuters.

Ako uvádza New York Post, dron so štyrmi rotormi bol prestavaný ukrajinskou armádou, aby vrhal Molotovov koktail na nepriateľa. Fľaša piva je upevnená horizontálne na spodku dronu a môže sa uvoľniť na diaľku. V novinách sa tiež spomína staršia správa, že pivovar Pravda v meste Ľvov prešiel z výroby piva na Molotovove koktaily, čo znamená, že spoločnosť teraz plní fľaše horľavými látkami.

Obyvateľstvo je na používanie Molotovovho koktailu školené vojenskými inštruktormi. Podľa správ poskytuje vysielanie miestnych rozhlasových staníc a čoraz viac ľudí na sociálnych sieťach, rôzne usmernenia a vysvetľujú princíp partizánskeho boja v meste, ako aj prípravu a používanie týchto zariadení.

Správy sa dostali aj na rôzne fóra súvisiace s dronmi, kde používatelia píšu, že koktail je pravdepodobne vybavený zariadením, ktoré sa aktivuje pri náraze, čo z neho robí extrémne lacnú, ale účinnú zbraň.

Ďalšou otázkou je, akú veľkú hrozbu môže znamenať militarizovaný, ale stále civilný dron vo všeobecnosti po skončení vojny.

Súvisiace články