Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hady, pavúky a všetko, čo ťa chce zožrať: Muž z dažďového pralesa prehovoril
Zdielať na
Video

Hady, pavúky a všetko, čo ťa chce zožrať: Muž z dažďového pralesa prehovoril

Zdroj: Neruda Production

Petra Garčára vo svojom najnovšom podcaste vyspovedal Pavol Neruda.

Cestovateľ, dobrodruh, staviteľ netradičných konštrukcií a Kostaričan Peter Garčár opustil Slovensko ako 23-ročný, hneď po ukončení vysokej školy v roku 1993. Dvakrát precestoval celý svet a ako prvé navštívil Austráliu a Nový Zéland. Neskôr sa zamestnal v Spojených štátoch v spoločnosti, ktorá stavala školy a kliniky v krajinách tretieho sveta. S ňou tiež cestoval po svete, po zväčša turisticky nevyhľadávaných miestach.

V Kostarike v blízkosti pralesa pre jeden nemecký pár postavil kvôli výhľadu na oceán dom na betónových stĺpoch, a keďže sa mu podarilo zamestnať miestnych Kostaričanov, ponúkli mu, aby si kúpil kus tamojšieho lesa. Peter súhlasil a na začiatok si zakúpil sedem hektárov, odvtedy ho zveľaďuje. Dnes sa venuje sprevádzaním turistov, ktorí by chceli zažiť, aký je skutočný život v dažďovom pralese. Spolu so svojim spoločníkom si v ňom vybudovali aj vlastný stromodom.

Všetky ďalšie zaujímavosti a dramatické príbehy, si môžete vypočuť v najnovšom Nerudacaste. Ľutovať určite ani tentoraz nebudete.