Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Florida zakáže prístup na sociálne médiá mladším ako 14 rokov
Zdielať na

Florida zakáže prístup na sociálne médiá mladším ako 14 rokov

Pozrite si tiež archívne video o nenávisti, politike a sociálnych sieťach.

Guvernér štátu Ron DeSantis trochu zmiernil pôvodný, ešte prísnejší zákon, ktorého pôvodná verzia zakazovala používanie sociálnych sietí deťom mladším ako 16 rokov.

Guvernér Floridy podpísal zákon, ktorý zakazuje používanie sociálnych médií deťom mladším ako 14 rokov.

Legislatívu, ktorú schválil floridský zákonodarný zbor, v pôvodnej podobe vetoval republikánsky guvernér Ron DeSantis, pretože by deklarovala úplný zákaz mladším ako 16 rokov. Kompromisný pozmeňujúci a doplňujúci návrh k textu by zakazoval používanie sociálnych sietí deťmi mladšími ako 14 rokov, pričom by sa vyžadoval súhlas rodičov od 14 do 16 rokov.

Floridskí zákonodarcovia majú v úmysle, aby legislatíva nadobudla účinnosť 1. januára 2025, ale jej vykonateľnosť naráža na praktické prekážky a očakáva sa, že bude predmetom súdneho preskúmania.

Zákonodarcovia, ktorí legislatívu iniciovali, sú presvedčení, že obstojí v skúške súdneho procesu, pretože nie je zameraná na obsah, ale neakceptuje napríklad automatické oznámenia a videá, ktoré sa tiež spúšťajú automaticky, čo môže byť návykové.

Nový floridský zákon je jedným z najprísnejších zákonov v USA týkajúcich sa používania sociálnych sietí. Arkansas podmienil vytvorenie účtov na sociálnych sieťach pre neplnoleté osoby súhlasom rodičov, ktorý federálny sudca v auguste minulého roka pozastavil. 

Súvisiace články