Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bentley dokončuje výrobu modelu Bacalar: Ďalšia špecialitka sa ukáže čoskoro
Zdielať na
Tech

Bentley dokončuje výrobu modelu Bacalar: Ďalšia špecialitka sa ukáže čoskoro

Zdroj: Bentley

Luxusná britská automobilka Bentley, prípadne jej divízia Mulliner dokončuje výrobu limitovaného modelu Bacalar a ukazuje ho v nových farbách. Ďalšia špecialitka je v príprave.

​Automobilka Bentley sa prostredníctvom svojej divízie Mulliner vrátila k stavbe zákazkových áut pripravených podľa najdetailnejších prianí zákazníkov. Unikátny model Bacalar bol predstavený začiatkom roku 2020 a jeho technickým základom je Continental GT s motorom W12. Ide o dvojmiestne otvorené auto, ktorého produkcia je limitovaná na dvanásť kusov.

Osem z dvanástich kusov modelu Bacalar už bolo postavených a doručených zákazníkom. Zostávajúce štyri vozidlá sú vo finálnych fázach výroby v dielni Mullineru v Crewe. Prevažne ručne vyrobiť každé auto pritom trvá približne šesť mesiacov. Zákazníci majú možnosť ovplyvniť nielen lak karosérie, ale aj materiály použité vo vnútri, ich kombinácie či vzory, stehy, farby a podobne.

Mulliner sa pochválil takmer všetkými už vyrobenými kúskami na nových fotkách, ktoré ukazujú, že každý exemplár dostal svoju vlastnú farbu karosérie – na dve rovnaké vozidlá teda nenarazíte. Mimochodom, oranžový kúsok v galérii sa zúčastnil tohtoročného ročníka Festivalu rýchlosti v Goodwoode. Tam bol tiež odovzdaný majiteľovi, ktorým nie je nikto iný ako Adrian Hallmark, šéf Bentley.

Ešte pripomeňme, že ručne vyrábaný šesťlitrový W12 v Bacalare produkuje 485 kW (659 k) a 900 Nm. Motor spolupracuje s osemstupňovým dvojspojkovým automatom a jeho sila prúdi ku všetkým štyrom kolesám. Cena každého exemplára má byť okolo 1,5 milióna libier. Je možné, že veľmi snaživí zákazníci dokážu či dokázali túto cenu dostať o niečo vyššie.

A čo teraz, keď sú všetky Bacalary takmer hotové? Mulliner, samozrejme, pôjde v nastavenom režime ďalej. To znamená, že sa môžeme začať tešiť na ďalšiu špecialitku. Bentley zatiaľ o aute nehovorí nič viac, než že ho čoskoro uvidíme. Budeme sa teda musieť nechať prekvapiť.

Súvisiace články