Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sony sa chystá z Gran Turisma urobiť televízny seriál
Zdielať na

Sony sa chystá z Gran Turisma urobiť televízny seriál

Zdroj: Sony Interactive Entertainment

V rámci finančnej prezentácie zástupcovia Sony údajne potvrdili prípravu televízneho seriálu vychádzajúceho z úspešnej hernej závodnej série Gran Turismo.

Pôvodne sa mal z hernej série Gran Turismo stať film. Oznámené to bolo v roku 2013, údajne po siedmich rokoch vyjednávania. Dej mal rozprávať príbeh Lucasa Ordoñeza, ktorý sa v roku 2008 stal prvým víťazom súťaže GT Academy, ktorej účelom je urobiť z talentovaných hráčov skutočných závodných jazdcov. Ordoñez potom dokonca v roku 2011 štartoval v Le Mans za tím Signatech Nissan av kategórii LMP2 došiel do cieľa druhý.

Predstava bola taká, že by na začiatku filmu bola matka ustarostená z toho, že jej syn neustále hrá videohry. V závere filmu by sa z toho istého chlapca stal plnohodnotný závodný šampión. Z celovečernej snímky ale nakoniec nič nebolo a prestalo sa o ňom hovoriť. Lenže potom prišlo Sony s myšlienkou začať produkovať z hier vychádzajúce filmy a seriály, ktoré by spadali do tzv. herného vesmíru. Inšpiráciou nepochybne bol úspech filmového vesmíru Marvelu (MCU).

Jednou z prvých ochutnávok sa stal nedávny film Uncharted, ktorý spoločnosti zarobil 400 miliónov dolárov. CEO a predseda Sony Pictures, Tony Vinciquerra, povedal, že je aktuálne v príprave desať ďalších filmových a seriálových projektov vychádzajúcich z hier pre PlayStation. Medzi nimi sú The Last of Us, Twisted Metal a Ghost of Tsushima. Pre Amazon Prime je potom naplánovaný seriál vychádzajúci z hernej série God of War, zatiaľ čo seriál na základe hier Horizon sa objaví na Netflixe.

Pri záverečných otázkach nasledujúcich po nedávnej finančnej prezentácii Sony vraj padla zmienka aj o hernej sérii Gran Turismo. Seriál na jej základe je údajne v príprave, hoci zatiaľ ešte nie je dohodnuté, ktorá stanica či streamovacia platforma sa ho ujme. Nie je tiež zrejmé, či bude dejová linka vychádzať z tej naplánovanej pre vyššie spomínaný film, alebo seriál dostane inú.