Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
TOTO má byť Mini 3 Pro: Nový, lacný a ľahučký dron aj do mesta
Zdielať na
Tech

TOTO má byť Mini 3 Pro: Nový, lacný a ľahučký dron aj do mesta

Zdroj: DJI

DJI chystá novú verziu svojho najmenšieho a najlacnejšieho dronu Mini a internet už plnia prvé fotografie údajných prototypov a finálnych testov s popisom Mini 3 Pro.

V jednej z týchto galérií na Twitteri od Jaspera Ellensa vidíme naozaj klasickú kvadrokoptéru v šedých farbách Mini, ale oproti svojim predchodcom s bohatšou výbavou.

Tá by mohla signalizovať niektoré pokročilejšie funkcie autopilota. Napríklad automatické sledovanie osoby Active Track. Mini 3 Pro má podľa fotografií aj prepracovaný gimbal, lepšiu 4K kameru a väčšiu 2 453mAh batériu. To všetko pri dodržaní vzletovej hmotnosti do 249 gramov.

Nízka hmotnosť je kľúčová, optikou nových pravidiel pre pilotov dronov v krajinách EÚ totiž spadá podobná kvadrokoptéra do najnižšej a najmenej regulovanej kategórie lietadiel.

S podobnou kvadrokoptérou potom môže pilot pri splnení všeobecných bezpečnostných poučiek vzlietnuť napríklad aj v parku plnom psíčkarov, čo je u kvadrokoptér s vyššou hmotnosťou problém. V ich prípade totiž treba dodržať bezpečný odstup od ľudí.

Súvisiace články