Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Taliansky umelec pomaľoval prstom celé Lamborghini
Zdielať na
Tech

Taliansky umelec pomaľoval prstom celé Lamborghini

Zdroj: Lamborghini

Nejde o prvé športové auto, ktoré bolo namaľované, stačí si len spomenúť na sériu BMW art car, ale monochromatická maľba Lamborghini Huracán Evo bola vyhotovená naozaj jedinečnou a zaujímavou technikou.

Medzinárodne uznávaný taliansky umelec Paolo Troilo namaľoval emócie, ktoré prežíval počas jazdy v Lamborghini, a to priamo na karosériu auta, čím vytvoril pomerne zvláštne umelecké dielo. Troilo je známy tým, že maľuje končekmi prstov a táto unikátna technika ho robí jedinečným vo svete umenia.

„Milujem čas, ktorý pomaly plynie, ale skúsenosti, ktoré som získal pri jazdení s Huracán Evo, ma naučili, že rovnaké energie dokážem nájsť aj v zrýchlení a rýchlosti,“ uviedol umelec po vyskúšaní Lamborghini.

Názov diela je Minotauro, ktorý dostal podľa mužských postáv namaľovaných na karosérii a býka v znaku športového auta.

Paolov talent sa prejavil už v siedmich rokoch a krátko na to nakreslil anatomické ilustrácie pre svojho otca anestéziológa, ktoré potom prezentoval na lekárskych konferenciách. Študoval architektúru, ale štúdium nedokončil, začal sa venovať reklame, usadil sa v tejto branži a potom sa začal venovať maľbe.

Jeho umelecká kariéra začala v roku 2005, keď sa rozhodol začať maľovať a hneď ako začal zbierať materiály potrebné na tvorbu, si zabudol vziať štetec, tak začal maľovať prstom.

Táto technika sa nakoniec stala jeho charakteristickým znakom a jeho diela boli vystavované po celom svete od New Yorku cez Istanbul až po Singapur. Pomaľovaný Huracán Evo bude vystavený od 4. do 13. novembra na výstave diel Paola Troila v Palazzo Serbelloni v Miláne.