Polojasno, dažďové prehánky
31°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Uzavreli egyptské pyramídy a Sfingu: Z mimoriadnych príčin
Zdielať na

Uzavreli egyptské pyramídy a Sfingu: Z mimoriadnych príčin

Pozrite si tiež archívne video o slovenských objavoch v Egypte.

To, čo sa stalo, je ohromujúce, existuje len málo podobných príbehov, ktoré sa týkajú najkrajšieho zo siedmich divov starovekého sveta.

Egyptské pyramídy a Veľká sfinga sú azda najznámejšie pamiatky starovekého pôvodu na svete a v popkultúre majú ohromujúcu silu. Azda len Stonehenge sa môže rovnať popularite, ktorú si egyptské divy získali v priebehu storočí (tisícročí). A možno práve objav Tutanchamónovej hrobky je tým, čo konkuruje sláve týchto stavieb.

Niet teda divu, že ikonické stavby upútali pozornosť ostatných.

Nie však bežným spôsobom turistu alebo historika, ale z iného pohľadu.

OBMEDZENIE JE SPÔSOBENÉ SVADBOU.

Na ikonickom mieste sa konala svadba barmského technologického miliardára Ankura Jaina a jeho milovanej Eriky Hammond. A tento týždeň sa o tejto veľkej udalosti šírilo množstvo príspevkov, ktoré ukazujú, že táto svadba sa naozaj nepodobala ničomu inému. Odhaduje sa, že svadba stála viac tri milióny dolárov, pričom šťastný pár si mohol vychutnať blízkosť Sfingy a tiež si zblízka pozrieť sochu faraóna Ramzesa II.

Na svadbe sa dokonca konala malá oslava v novovybudovanom egyptskom múzeu. To je, samozrejme, veľmi dobrá reklama pre kultúrnu inštitúciu, ktorá by sa dala do slovenčiny preložiť ako Veľké egyptské múzeum, ktoré bude po dokončení najväčším archeologickým múzeom na svete.

Múzeum bude postavené na ploche 50 hektárov a už skôr prišlo viac ako 1 500 prihlášok na plány, čo svedčí o tom, aký grandiózny podnik to bude, len pár kilometrov od pyramíd.

Na svadbe vystúpil aj Robin Thicke a na sociálnych sieťach sa objavilo niekoľko vzrušujúcich videí, ktoré nám umožňujú nahliadnuť, ako naozaj vyzerá svadba v objatí pyramíd, v tieni Ramzesa II. a Veľkej sfingy.

Súvisiace články