Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
300-metrová smrtiaca pasca ovládla internet: Influenceri súťažia, kto ju prekoná
Zdielať na

300-metrová smrtiaca pasca ovládla internet: Influenceri súťažia, kto ju prekoná

Zdroj: Instagram/somethingincredibletookplace

Už dlho vieme, že influenceri urobia pre dobrú fotografiu čokoľvek. A existuje dôvod, prečo ich toto bizarné miesto priťahuje.

Mohla by to byť ďalšia obľúbená destinácia influencerov. Tento desivý chodník pomedzi skaly nás zavedie na roztomilý piesočný úsek pláže s názvom Pandawa Beach na indonézskom ostrove Bali. Vápencové útesy na oboch stranách cesty, ktoré ponúkajú neuveriteľné výhľady, sa týčia do výšky viac ako 40 metrov. Cesta je dlhá tristo a široká osem metrov a jej popularita v poslednom čase narastá po tom, čo sa na internete objavilo video s touto cestou.

Ľudia na internete ju okamžite označili za "smrteľnú pascu", keďže táto oblasť je náchylná na zemetrasenia a cunami. Tristometrový úsek cesty sa v prípade prírodnej katastrofy pravdepodobne nepoužije ako úniková cesta a na internete sa na ňu znieslo množstvo kritiky. Niektorí tvrdia, že vybudovaním rampy sa dalo tomuto nebezpečnému úseku cesty predísť. Pravdepodobne by to však neprilákalo toľko turistov a ani by to neposilnilo cestovný ruch v tejto oblasti.

Napriek zmiešaným názorom sa cesta stala obrovskou turistickou atrakciou a mnohí cestovatelia si na nej robia videá s obrovskými útesmi. Okrem cesty sa hlavnou turistickou atrakciou stalo aj pobrežie.

Miestny sprievodca povedal, že pláž Pandawa bývala "tajnou plážou", ktorú navštevovali len miestni obyvatelia, a dodal, že bývalo veľmi ťažké sa na ňu dostať, pretože sa nachádza v hlbokom údolí a je obklopená bielymi útesmi. Keď však bola v roku 2012 cesta na pláž Pandawa otvorená pre verejnosť, okamžite sa stala obľúbenou medzi turistami.

Súvisiace články