Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Revolučný trik pre dokonalé mäso: Potečú vám sliny!
Zdielať na

Revolučný trik pre dokonalé mäso: Potečú vám sliny!

Pozrite si tiež archívne video s receptom na chutné zemiaky.

Môžete ním dosiahnuť neuveriteľné výsledky.

Teraz vám prinášame tip, ktorý prinesie úplne nový nádych známemu vyprážanému kurčaťu. Nápad k nám prišiel z juhu USA a je to strašne jednoduchá vec, ale veľa ľudí tento malý trik vôbec nepozná.

Základný recept spočíva v marinovaní kurčaťa v mlieku alebo cmare. Marinovanie v mliečnych výrobkoch má zjemňujúci a chuťovo zvýrazňujúci účinok. V tomto článku sa s vami podelíme o niekoľko tipov na použitie mlieka alebo cmaru na prípravu dokonalého pečeného kurčaťa.

Mliečne marinády pomáhajú zjemniť kuracie mäso. Kyselina mliečna v mlieku pomáha rozkladať bielkoviny v kurčati, čo vedie k jemnejšiemu výsledku. Tento spôsob prípravy je mimoriadne obľúbený, pretože okrem pozitívneho účinku na zlepšenie štruktúry majú mliečne marinády aj jemnú chuť, takže neovplyvňujú celkovú chuť kurčaťa.

Čo potrebujete na marinádu:

  • Kuracie prsia alebo stehná (môžete použiť aj kuracie krídla)
  • Kuracie prsia alebo kuracie prsia z kuracieho mäsa
  • Voliteľné koreniny, záleží len na vašej fantázii

Presný postup marinovania nie je vôbec zložitý:

Najprv dajte kuracie mäso a mlieko do misky. Vložte kurča do misy s mliekom a pridajte kurací vývar. Potom kurča prikryte fóliou a marinujte ho v chladničke 5 až 24 hodín.

Mlieko môžete v marinádach nahradiť inými prísadami.

Výbornou voľbou je napríklad jogurt. Táto verzia sa často používa v indickej a kuchyni na Blízkom východe. Na dosiahnutie lepšieho výsledku nezabudnite použiť jogurt bez cukru, ale výbornou voľbou je aj cmar, vďaka ktorému kurča zmäkne ešte rýchlejšie, ale na mäse si všimnete určité chuťové zmeny. Kuracie mäso môžete marinovať aj v mlieku bez laktózy, ale nemusíte dosiahnuť rovnako jemné a chutné výsledky.

Ak v žiadnom prípade nechcete použiť klasické mlieko, najlepšou voľbou pri možnosti bez laktózy je napríklad ryžové mlieko s vysokým obsahom vápnika. Do bezlaktózového mlieka môžete pridať aj kyslé prísady, ako je ananásová šťava, ocot a limetková alebo citrónová šťava, aby bolo kuracie mäso chutnejšie a ešte jemnejšie.

Tento jednoduchý, ale účinný spôsob je výborným tipom aj pre iné druhy mäsa: v mlieku môžete tiež marinovať aj bravčové kotlety.

A ak si chcete na marinádu pripraviť z domáceho cmaru, pridajte do šálky mlieka lyžicu bieleho octu alebo citrónovej šťavy, nechajte odstáť, kým nezhustne, a je to hotové.

Súvisiace články