TAKTO využite uvarené vajíčka, ktoré vám zostali z Veľkej noci
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Pixabay
Neexistuje rok, kedy by v chladničke nezostalo varené vajíčko, ktoré na nás smutne, osirelo hľadí a prosí, aby sme z neho urobili niečo chutné.
Dali sme dokopy tri skvelé tipy, ktoré vám určite zlepšia deň po veľkonočnej trojkombinácii šunka – vajce na tvrdo – chren.
Pripravte si veľkú porciu zemiakového šalátu!
Pixabay
Vajíčkový šalát je najjednoduchší spôsob, ako použiť zvyšky uvarených vajec. Zvyčajne nepotrebujete nič iné ako majonézu, soľ a korenie, ale v skutočnosti môžete použiť čohokoľvek, čo zostalo z Veľkej noci. Výborne sa dá obohatiť aj o zvyšky varených zemiakov, na kocky nakrájanú šunku alebo kuracie mäso.
Avokádový vaječný krém sa skvelo hodí do tortilly!
Pixabay
Vajcia nakrájajte na malé kúsky, avokádo roztlačte vidličkou a potom ich zmiešajte! Podľa chuti pridajte soľ, korenie, vytlačte trochu citrónovej šťavy, pridajte čerstvo nakrájanú jarnú cibuľku a zmes môžete pridať do našej tortilly, ktorú si jemne opražíte na olivovom oleji!
Urobte si božský rámen!
Pixabay
Je naozaj ťažké nájsť dobrý rámen, takže riešením zostáva urobiť si ho sám doma. Na prvý pohľad sa to môže zdať ako múdry nápad, ale osemhodinový čas varenia a vôňa bravčového mäsa, ktorá sa s ním spája, môžu trochu utlmiť vášne. Ak vám to neprekáža, nič vám už nestojí v ceste.