Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chcel, aby jeho deti neboli v noci na sociálnych sieťach: Omylom vypol internet v dvoch obciach
Zdielať na
Life

Chcel, aby jeho deti neboli v noci na sociálnych sieťach: Omylom vypol internet v dvoch obciach

Zdroj: Shutterstock

Podľa francúzskych zákonov hrozí mužovi žijúcemu v Messanges až šesť mesiacov väzenia.

Podľa článku France Bleu sa v meste v Messanges, v západnom cípe Francúzska odohral zvláštny incident. Jeden z miestnych mobilných operátorov kontaktoval Národný úrad pre frekvenciu s oznámením, že jeden z ich vysielačov v obci sa záhadne kazí každú noc od polnoci do tretej nadránom. Úrady vyslali špecialistu, ktorému sa zakrátko podarilo identifikovať príčinu poruchy. Stopy viedli k jednému z rodinných domov.

Ako sa ukázalo, majiteľ domu úmyselne nainštaloval viacpásmové zariadenie na rušenie signálu, ktoré môže blokovať signály mobilnej siete aj wifi, pretože ho veľmi hnevalo, že jeho deti visia stále v noci na sociálnych sieťach. Netušil však, že zariadenie, ktoré kúpil, bolo také silné, že zablokovalo bezdrôtový internet nielen v jeho dome, ale aj v susednej obci.

Francúz sa teraz môže spoliehať len na dobrú vôľu súdu, pretože podľa francúzskeho práva je používanie takéhoto zariadenia na rušenie signálu prísne zakázané, takže muž môže byť odsúdený až na šesť mesiacov väzenia a pokutu 30 tisíc eur.