Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Iba 17-ročná influencerka zarába viac ako generálny riaditeľ poprednej americkej ropnej spoločnosti
Zdielať na
Life

Iba 17-ročná influencerka zarába viac ako generálny riaditeľ poprednej americkej ropnej spoločnosti

Zdroj: Instagram/charlidamelio

Wall Street Journal sa trochu poobzeral, ktorý kariérny model v súčasnosti sľubuje najväčšie príjmy a odpoveďou je, že dnes je oveľa výnosnejšie byť dobrým influencerom ako viesť poprednú ropnú spoločnosť.

Ukázalo sa, že svetovo najúspešnejšia TikTokerka, 17-ročná Charli D’Amelio, ktorá začala nahrávať tanečné klipy na platformu na zdieľanie videí v roku 2019, zarobila viac peňazí ako generálny riaditeľ ExxonMobil minulý rok.

Mladá influencerka zarobila v roku 2021 približne 17,5 milióna dolárov vďaka sponzorstvám, seriálu na Hulu a módnej značke, ktorú založila, zatiaľ čo Darren Woods, šéf ropnej spoločnosti, si domov odniesol iba mizerných 15,6 milióna dolárov.

Noviny uvádzajú niekoľko ďalších ľudí, ktorí tiež riadia svetové spoločnosti, no na Charli sa nehrabú. Napríklad šéf Starbucksu získal len 14,7 milióna dolárov, generálny riaditeľ Delta Air Lines 13,1 milióna dolárov a hlava McDonald's ešte menej - 10,8 milióna.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa cd (@charlidamelio)

Efektívnejšie sa už asi nedá ukázať, koľko peňazí sa dnes dá zarobiť ako celebrita a vytváraním obsahu. Takto sa svet otočil: pred dvadsiatimi rokmi influencering ani neexistoval a dnes sa z neho stala jedna z najvýnosnejších zábav, za predpokladu, že človek dokáže upútať pozornosť más.

Zdá sa teda, že z hľadiska financií je to jasné, no o sociálnych aspektoch tohto fenoménu sa už dá polemizovať.