Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ústavný súd rozhodol: Orálny sex je platidlom
Zdielať na
Life

Ústavný súd rozhodol: Orálny sex je platidlom

Zdroj: Shutterstock

Španielsky ústavný súd vydal prekvapivé rozhodnutie.

Jedna Malorčanka obvinila brata svojho bývalého partnera zo znásilnenia po tom, čo mu musela splácať dlh vo výške 15 tisíc eur prostredníctvom dvoch až troch orálnych uspokojení týždenne. Španielsky ústavný súd žalobu zamietol. Na súdoch prvého a druhého stupňa sa konštatovalo, že po tom, ako sa strany dohodli, že pôžička bude vybavovaná prostredníctvom sexuálnych služieb, k žiadnemu trestnému činu nedošlo, píše El Comercio.

Žena si vzala pôžičku pred dvoma rokmi od svojho švagra

tak, že ju postupne bude splácať, keď bude mať niečo našetrené. Žena nikdy peniaze nenašetrila, preto sa dohodli, že svoj dlh splatí orálnym sexom. Žalobkyňa navštívila bývalého švagra v jeho byte celkom päťkrát a následne zmluvu vypovedala. Bývalý švagor sa jej vyhrážal, že podnikne právne kroky

a žena ho následne obvinila zo znásilnenia.

Súdny spor sa ťahal roky, pričom veriteľovi súdy na prvom aj druhom stupni dali za pravdu. Oba súdy skonštatovali, že žena sa aktu s 58-ročným mužom ujala dobrovoľne, nedošlo ani k sexuálnemu zneužívaniu či nátlaku. Ústavný súd tak už po tretíkrát potvrdil rozsudky oboch súdov.

Súdny orgán teraz obviňujú z podpory prostitúcie,

keďže súčasný rozsudok účinne legitimizuje splácanie dlhu prostredníctvom sexuálnych služieb.