Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Dnes vám poradíme: Ako správne nosiť čiapku
Zdielať na

Dnes vám poradíme: Ako správne nosiť čiapku

Zdroj: Shutterstock

K dnešnému nadpisu by sa hodil podnadpis, "aby ste nevyzerali ako blbec". Veľa mužov sa čiapkam vyhýba z presvedčenia, že sa im čiapka nehodí. Chyba však nie je vo vás.

Ako je možné, že niektorí muži s čapicou vyzerajú tak, akoby sa s touto pokrývkou hlavy narodili, kým vy sa pred zrkadlom cítite ako nemotorný šmolko? Páni, všetko je to o správnom stajlingu – dnes sa dozviete, aký typ čiapky sa hodí k vašej tvári a ako ju správne zladiť so zvyškom oblečenia.

Klasická zimná čiapka má jednoduchý strih, ale aj tu si treba dať pozor na detaily. Pokiaľ máte oválnu alebo hranatú tvár, vyberte si čiapku bez spodného záhybu, aby ste nevyzerali ako zlodej Harry z filmu Sám doma. Poobzerajte sa po čiapke so štýlovým rebrovaním (zvislými záhybmi) voľnejšieho strihu, aby vašu tvár a hlavu opticky predĺžila. Vašej tvári najviac pristane jednofarebná čapica posunutá vyššie do čela tak, aby vám kompletne nezakrývala uši. Čiapka s brmbolcom je pre vás tiež dobrá voľba, nepreháňajte však jeho veľkosť, aby ste pri snahe nevyzerať ako Harry neskončili s výzorom à la Kevin.

Jednoduchá čiapka beanie perfektne pristane mužom s pozdĺžnou tvárou. Ak patríte do tejto kategórie, vyberte si čiapku so zahnutým spodným lemom a s kontrastným farebným detailom alebo vzorom. Vyberte si čapicu, ktorá vám tesne prilieha, keďže vaša hlava nepotrebuje opticky predĺžiť.

Dnes je možné kombinovať čiapku s casual oblečením rovnako ako so smart outfitom. Pri klasickom strihu beanie stavte na tmavé farby, ktoré sa hodia rovnako k pracovnému oblečeniu, ako aj k obleku. Nemyslíme tým však čiernu, ale tmavo modrú, hnedú, olivovo zelenú, prípadne bordovú, pokiaľ chcete svojmu výzoru dodať na zaujímavosti. Obľúbeným variantom je tiež moderná „rybárska“ čiapka, populárna hlavne medzi hipstermi. Keďže je oveľa menšia, ako klasická beanie a vôbec nezakrýva uši, je viac štýlovým doplnok ako funkčnou ochranou proti chladu. Voľte ju preto vo výrazných farbách, keďže jej hlavným účelom je pritiahnuť pozornosť. Našou najobľúbenejšou je červená. Brmbolec na čapici je zaujímavým oživením a vypovedá o vašej veselej povahe.

Ako príslovie hovorí, ku každej dobre sediacej čiapke sa nájde absolútna módna katastrofa, preto vám na záver poradíme, ktorým čapiciam sa treba vyhnúť oblúkom. Sú to príliš voľné čapice, ktoré obľubuje David Beckham a týmto svojim štýlom spustil na internete vlnu otázok, čo v zhúžvanej časti čapice ukrýva. Čapice so šiltom sú taktiež pre dospelého muža úplne nevhodné. Prenechajte ich tínedžerom, ktorí sa s pleteným šiltom cítia cool. Vy ste po prečítaní dnešného článku už predsa niekde úplne inde.

Súvisiace články