Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Staňte sa dokonalým džentlmenom: Majstrovské rady o móde
Zdielať na
Life

Staňte sa dokonalým džentlmenom: Majstrovské rady o móde

Zdroj: Shutterstock

Prečo je dôležité venovať pozornosť svojmu štýlu obliekania? Dnes viac o zásadách, ktoré vám pomôžu svoj štýl nielen nájsť, ale si ho aj udržať.

V prvom rade si objasnime, prečo je dôležité starať sa o svoj výzor. Prv, ako dostaneme šancu otvoriť ústa, naše okolie si o nás už dopredu vytvorilo mienku. A prvý dojem niekedy nezachráni ani druhá šanca. Keby si viac mužov uvedomilo ako veľmi imidž, ktorí zanechávajú v profesionálnom aj sociálnom styku ovplyvňuje ich život, venovalo by mu viac pozornosti a rozhodne by ho využívali vo svoj prospech.

Výhovorky typu ja jednoducho nemám čas v tomto prípade neobstoja. Každý máme za deň k dispozícií tých istých 24-hodín a na čo ich využijeme je len otázkou priorít. Zanechať celkovou prezentáciou vždy ten správny dojem môže pozitívne ovplyvniť vaše vzťahy, kariéru a celkovo vám zlepšiť život. A takéto hodnoty si zaslúžia byť prioritou. Poďme na to.

Nebojte sa vytŕčať z davu

Veľa mužov nevenuje dostatok pozornosti svojmu výzoru lebo sa boja zastávať pozíciu najlepšie oblečeného muža v miestnosti. Zmeňte to, kým túto úlohu neprevezme niekto iný a vy budete ľutovať. Byť najlepšie oblečeným mužom v miestnosti je skvelý pocit, ľudia sa na vás budú dívať ako na lídra a dostávať komplimenty je tiež príjemné. Odvážte sa a urobte ten krok.  

​​Vyberte si svoje prečo

Vysokí politici či právnici potrebujú svojim oblečením vzbudiť dôveryhodnosť a dôstojnosť. Programátor pracujúci z domu bude mať pravdepodobne iné dôvody prečo sa nahodiť, dôležité je ten dôvod nájsť. Ste kreatívny umelec? Súkromný podnikateľ či hrdý otec rodiny? Precízne vybraným oblečením na rodičovskom stretnutí ukážete svojim deťom aj učiteľom, že je pre vás rodina dôležitá. Ako podnikateľ neustále reprezentujete svoju firmu a ako umelec svoju tvorbu. Určite si životný cieľ a pripomeňte si ho vždy, keď vychádzate z domu, lebo nečakané stretnutia s budúcim zákazníkom či kurátorom galérie nie sú až také náhodné.     

​Veľkosť a nadčasovosť oblečenia

Nielen oblek, ale aj ležérne či športové oblečenie musí bezchybne sedieť. Pokiaľ tomu tak nie je, takéto oblečenie nekupujte alebo ho ihneď zo šatníka vyraďte. Čo sa týka výberu oblečenia, investujte do nadčasových kúskov. Pokiaľ si kúpite nadčasový oblek, vydrží vám aj cez desať rokov a v takomto prípade bude dobrou investíciou. Každý z nás si môže dovoliť minúť na oblečenie inú sumu peňazí, čo môže byť problém, ak bažíte po módnych výstrelkoch. Výhodou nadčasových kúskov je naopak fakt, že boli moderné niekoľko desaťročí dozadu a dajú sa nájsť aj v secondhandoch. Musíte však vedieť, čo hľadať – kvalitný kabát, nohavice či dokonca aj oblek.

​Univerzálnosť oblečenia

Vyberajte si kvalitné oblečenie, ktoré sa ľahko skombinuje s viacerými kúskami oblečenia. Možno vás láka pásikavá košeľa, zvážte však, koľko krát ju môžete obmeniť tak, aby si ju vaše okolie nezapamätalo. Jednofarebná biela či modrá košeľa predstavujú voľbu, ktorá je univerzálna aj nadčasová.

​Osvojte si ten pocit

Dať si záležať na svojom zovňajšku pri jednej či dvoch príležitostiach za rok nestačí. Pokiaľ sa necítite pohodlne, lebo na istý druh oblečenia nie ste zvyknutý, nikdy nebudete pôsobiť presvedčivo. Jednoducho si to nacvičte.

Obliekajte sa štýlovo a dajte si záležať každý deň.

Zvyknite si nosiť oblek, roláky ku krku, pánsku vestu, či vychádzkové nohavice. Zvyknite si na iný druh topánok, ako sú tenisky.   

Súvisiace články