Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Škola džentlmena: Vyzerajte lepšie na počkanie
Zdielať na
Life

Škola džentlmena: Vyzerajte lepšie na počkanie

Zdroj: Shutterstock

Dnes vám prinášame praktické rady o tom, ako s minimálnym úsilím zlepšíte svoj výzor a zanecháte v ostatných pozitívny dojem. Nasledujúce univerzálne rady platia pre každého a fungujú okamžite, čítajte ďalej.

Už sme to niekoľkokrát spomínali a spomenieme to znovu – muži, ktorí si dajú záležať na svojom zovňajšku a celkovej prezentácií bývajú viac atraktívni a pôsobia vierohodnejšie. Osvojte si nasledujúcich sedem tipov a zaraďte sa medzi nich aj vy.

Pózujte

Prekvapil vás niekedy rozdiel vo vašom výzore pri pohľade do zrkadla v porovnaní s tým, keď vás niekto odfotí bez vášho vedomia? Odraz v zrkadle pravdepodobne vyzerá oveľa viac príťažlivo, ako neželaná fotografia. Môže za to pózovanie: pri pohľade do zrkadla vystrieme chrbát, zaostríme pohľad a zavrieme ústa. Preneste trochu pózovania aj za dvere vašej kúpeľne: dbajte na správne držanie tela a dívajte sa sebavedome pred seba namiesto zízania na špice svojich topánok.

Keď už sme pri topánkach...

...vyčistite ich. Na topánky zvyknú mnohí z nás zabúdať, pretože podvedome prijmeme fakt, že sú určené na chodenie a ich zašpinenie je nevyhnutné. Príslovie hovorí, že muža poznáte práve podľa jeho topánok - kontrolujte ich stav nielen ráno, ale počas celého dňa.

Starajte sa o svoju tvár

Podľa psychologickej štúdie Evolúcia a ľudské Správanie (2009, Currie a Little) u žien aj u mužov v hodnotení atraktivity u druhých prevláda tvár nad telom. Udržujte svoju pleť zdravú používaním pánskej kozmetiky a chráňte ju pred slnkom. Protip od nás je zaobstarať si balzam na pery. Nič nevyzerá menej atraktívne, než popraskané pery.

​Zlaďte bundu s oblečením

Veľmi častou chybou pri obliekaní sa je nedbanlivosť pri výbere vetrovky a badateľné je to hlavne v zime, keď mnohí páni prichádzajú na spoločenskú udalosť v smokingu, cez ktorý majú prehodenú páperovú vetrovku. Nesúlad dvoch rôznych štýlov, športového so slušným málokedy vyzerajú dobre a kazí váš imidž. Zaobstarajte si preto kabát, ktorý bude vyzerať rovnako štýlovo pri príchode na spoločenskú udalosť ako aj pri príchode do práce v pondelok ráno.

Prejavte záujem

Znudený výraz a neprítomný pohľad nie je zrovna cool look. Dívajte sa počas konverzácie druhým do oči, prejavte záujem a sem tam prikývnite hlavou, aby ste ich uistili, že počúvate.

Parfum neprekryje všetko

Silný parfum neprekryje pach prepoteného oblečenia ani cigaretového dymu. Naopak, len zvýrazní ich nepríjemnú vôňu a naša vôňa je rovnako dôležitá, ako náš výzor. Navyše sa nedá ničím oklamať. Pravidelne si umývajte vlasy a perte oblečenie, aj keď sa vám nezdá, že je to zrovna potrebné.

Vystupujte sebavedomo

Nie každý sa narodil so zdravým sebavedomím, našťastie sú isté spôsoby, ako vystupovať sebavedomo bez toho, aby to bola naša prirodzená vlastnosť. Zaručený trik pri spoločenskej udalosti je rozprávať sa s druhými tak, akoby ste vy boli hostiteľom podujatia. Spýtajte sa ich, či prišli z ďaleka a akú mali cestu. Pochváľte priestory podujatia a spýtajte sa na ich názor. Ponúknite sa priniesť im drink. Takýmto prístupom im dáte pocítiť, že sa v danom prostredí cítite ako doma a oni sú tam taktiež vítaní. Jednoduché a účinné zároveň.

Vezmete si niektorú z našich rád k srdcu? Napíšte nám do diskusie. 

Súvisiace články