Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Blonďatá sexbomba, ktorá sa mala stať britskou Marilyn Monroe
Zdielať na
Life

Blonďatá sexbomba, ktorá sa mala stať britskou Marilyn Monroe

Zdroj: vintag.es

Keď sa v 50. rokoch svet zamiloval do Marilyn Monroe, mnoho mladých herečiek chcelo nasledovať jej kariéru. Medzi nimi aj mladé britské dievča menom Diana Mary Fluck. Do hereckého sveta sa zapísala ako Diana Dors a Briti tak dostali svoju verziu Marilyn Monroe.

Diana Dors sa narodila 23. októbra 1931 v anglickom meste Swindon. Ona sama i jej matka pri ťažkom a rizikovom pôrode takmer prišli o život. Vplyvom tohto nepríjemného zážitku dopriala maminka svojej dcérke všetko, na čo si spomenula. Bola zahrnutá hračkami, oblečením a všetkým, čo si priala. A, samozrejme, si často priala navštevovať kiná.

Aj toto želanie jej maminka, samozrejme, splnila a u malej Diany sa takmer okamžite zrodila obrovská láska k striebornému plátnu. V tomto období zároveň začína navštevovať rôzne herecké a tanečné kurzy pre deti. Celé svoje dospievanie netúžila po ničom inom než odísť do Spojených štátov a stať sa slávnou hollywoodskou hviezdou. Neskôr sa v rozhovoroch rada zverovala, že sa herečkou túžila stať už od svojich troch rokov.

Diana bola vždy vyspelejšia než dievčatá v jej okolí. Už v 12 rokoch vyzerala o pár rokov staršia, a to ako fyzicky, tak aj duševne. Svoje správanie, samozrejme, často odkukala od svojich idolov zo strieborného plátna a snažila sa ich napodobňovať.

Vintag.es

​O rok neskôr prichádza jej prvá veľká herecká šanca. Po tom, čo sa zúčastnila miestnej súťaže krásy, všimli si ju ľudia okolo divadla v jej rodnom Swindone a dostala niekoľko menších rolí. Zároveň s tým bola tiež prijatá na štúdium herectva na londýnskej Akadémii hudby a divadelných umení.

Prvýkrát si vo filme zahrala v roku 1947 v snímke Code od Scotland Yard. Diane vtedy nezáležalo na tom, že to bola malá rola vo filme, ktorý sa obišiel bez väčšieho záujmu. Mala 16 rokov, hrala vo filme a to pre ňu znamenalo všetko. V tom istom roku nasledovali ešte dve ďalšie filmové role. Ďalší rok už pre ňu znamenal úspech. Dostala rolu vo filmovom spracovaní slávneho románu Charlesa Dickensa Oliver Twist. Počas nasledujúcich rokov si zahrala v niekoľkých desiatkách filmov. Británia tak dostala svoju vlastnú obdobu americkej Marilyn Monroe. Ako významná britská osobnosť bola vyobrazená aj na slávnom albume The Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Podobne ako jej americká verzia ale nemala dlhý život. V roku 1984 počas nakrúcania snímky Steaming jej lekári diagnostikovali rakovinu. Tento film sa tak zároveň stal jej posledným. Diana Dors zomrela 4. mája 1984 vo veku len 52 rokov.

Súvisiace články