Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ohňostroj chutí a kulinárskeho umenia: Chytrý gril sa hlási o slovo
Zdielať na
Life

Ohňostroj chutí a kulinárskeho umenia: Chytrý gril sa hlási o slovo

Zdroj: Vaustil

Nebudeme veľmi preháňať, ak povieme, že v Južnej Amerike dostávajú deti umenie vonkajšieho opekania mäsa do vienka. Niet divu, že rakúska spoločnosť Vaustil chce zdokonaliť svet chytrým grilom v argentínskom štýle.

Argentínčania milujú grilovanie. V domovine Lionela Messiho je jedným z najobľúbenejších foriem stravovania grilovanie vonku. Väčšinou podkurujú hovädziemu mäsu, ale s obľubou grilujú na ohni aj zeleninu, ryby, klobásy a vnútornosti.

Deň radi končia dlhou večerou, spojenou s popíjaním mätového čaju a nekonečnými debatami typickými pre tieto stretnutia.

Vaustil

​Rakúšan Juan de Rosenzweig, jeden zo zakladateľov spoločnosti Vaustil, zažil v detstve množstvo podobných zážitkov. Po tom, čo sa presťahoval do Rakúska, mu tieto spoločné grilovačky chýbali. Aby to nejako vykompenzoval, dal dokopy so svojou partiou moderný gril.

Vaustil

​Vaustil Primero Smart je sofistikovaný gril s integrovaným zapaľovaním a siedmimi snímačmi teploty, ktoré odosielajú dáta do stiahnutej aplikácie v telefóne a umožňujú kuchárom jemne ladiť pečenie mäsa, rýb a zeleniny.

Gril zabraňuje unikaniu škodlivých emisií a pretekaniu mastnej, nadbytočnej šťavy do dreveného uhlia.

Vaustil

​Je vyrobený z tenkého hliníka, nehrdzavejúcej ocele a dubu. Obsluha mriežky na pečenie s rozmerom 58x36 centimetrov je veľmi jednoduchá s nastavovateľnou výškou a bezpečnostným povrchom, ktorý vás ochráni pred popálením.

Po tom, čo naplníte košík dreveným uhlím alebo briketami a zapálite oheň, dosiahne gril optimálnu teplotu do dvadsiatich minút a je pripravený na pečenie mäsa do hamburgerov, alebo klobás do hotdogov.

Vaustil

​Chytrý gril v sebe kombinuje pravekú a supermodernú technológiu a najviac ho využijú amatérski kuchári, ktorí nie sú veľmi zbehlí v grilovaní. Vďaka tepelným senzorom, ktoré spolupracujú so systémami iOS a Android, môžete ľahko kontrolovať stav mäsa a teplotu grilu, takže rýchlo zistíte, či ho máte vrátiť späť alebo ešte trochu pripiecť.

Senzory sú kompatibilné s technolóogiou Bluetooth a batéria grilu na jedno nabitie vydrží približne dvadsať hodín.

Vaustil

​V súčasnosti projekt visí na Kickstarteri, kde sa vyzbieralo požadovaných 30 tisíc dolárov a začína sa s jeho výrobou. Ak si ho objednáte za 1 100 eur, príde vám domov už v júni.

Súvisiace články