Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tajomstvo odhalené: Prečo sú Rolexky legendárne aj dnes?
Zdielať na

Tajomstvo odhalené: Prečo sú Rolexky legendárne aj dnes?

Zdroj: Rolex

Houloguorie Exquisé, čiže dokonalé hodinky. Kombináciou týchto slov vznikol názov spoločnosti Hansa Wilsdorfa a Alfreda Davisa - Rolex.

Na začiatku päťdesiatych rokov 20. storočia prerazili výrobcovia na trhu s potápačskými hodinkami.

V roku 1953 sa Auguste Piccard s hodinkami Rolex pripevnenými na bok ponorky Bathyscape ponoril do hĺbky 3131,8 metrov. Tým chcel svetu oznámiť svoj seriózny záujem o výrobu profesionálnych hodiniek pre potápačov.

Rolex

​Krátko po tom, sa v roku 1954 objavil na trhu model Submariner (The diver’s friend). Boli to prvé skutočné potápačské hodinky, ktoré vydržali tlak do hĺbky sto metrov a od ich uvedenia sú najpopulárnejším modelom značky, oficiálnymi hodinkami britského námorníctva a korunovaným kráľom všetkých potápačských hodiniek.

​V rovnakom roku podstúpili nespočetné množstvo testov, v ktorých dosiahli vynikajúce výsledky, a to vrátane puzdra aj mechaniky. Dnes garantujú hĺbku 300 metrov, čo je v prevažnej väčšine prípadov úplne postačujúce.

Rolex

​Vodotesné hodinky sa nachádzali v ponuke firmy Rolex už od 30. rokov minulého storočia, ale s modelmi Submariner a Sea-Dweller Deepsea z roku 1971 (so zabudovaným héliovým ventilom, vďaka ktorému fungujú od počiatočnej hĺbky 610 metrov až po neuveriteľných 3900 metrov) dosiahli novú úroveň vo svete potápačských hodiniek.

Súvisiace články