Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dostal prezývku najzdatnejší muž Ameriky. Tvrdí – Nič ma nezlomí!
Zdielať na

Dostal prezývku najzdatnejší muž Ameriky. Tvrdí – Nič ma nezlomí!

„David Goggins je zosobnením čistej vôle a inšpirácie. Len čo si ho vypočujete, máte chuť vybehnúť na horu,“ tvrdí slávny Joe Rogan, stand-up komik a moderátor podcastu The Joe Rogan Experience. „Pevne verím, že ľudia ako on dokážu zmeniť svet už len tým, že nás inšpirujú, aby sme do všetkého šli naplno a vždy hľadali hlbšie súvislosti. Jeho cieľ byť „neobyčajným medzi neobyčajnými“ je niečo, čo môžeme všetci využiť na to, aby sme naplnili svoj skutočný potenciál. Vďaka stretnutiu s Davidom je zo mňa lepší človek.“

V  knihe Nič ma nezlomí rozpráva svoj ohromujúci životný príbeh a odhaľuje, že väčšina z nás využíva približne štyridsať percent svojich schopností. Nazýva to štyridsaťpercentným pravidlom a svojimi skúsenosťami ukazuje cestu, ktorou môže hocikto zvládnuť bolesť, rozdrviť strach a naplno zúročiť svoj potenciál.

Pre Davida Gogginsa bolo detstvo nočnou morou – chudoba, predsudky a fyzické násilie mu vypĺňali dni a strašili ho po nociach. Vďaka sebadisciplíne, psychickej odolnosti a tvrdej práci sa však zmenil z deprimovaného mladého muža s nadváhou a bez budúcnosti na ikonu amerických ozbrojených síl a jedného z najlepších vytrvalostných športovcov na svete.

​Ako jediný človek v dejinách úspešne absolvoval elitný výcvik špeciálnych jednotiek amerických námorných, vzdušných a pozemných tímov Navy SEALs, ľahkej pechoty Army Rangers aj taktických jednotiek vzdušných síl Air Force Tactical Air Controller, vytvoril rekordy v množstve vytrvalostných súťaží a časopis Outside mu preto dal prezývku najzdatnejší muž Ameriky.

„Život sa so mnou nemaznal. Narodil som sa pod mizernou hviezdou, v detstve ma bili, v škole mučili a prezývku neger som počul toľkokrát, že sa to ani nedá porátať. Boli sme chudobní, žili sme zo sociálnych dávok, mali štátom dotované bývanie a mňa dusila depresia. Bol som na tom dosť zle a moje vyhliadky do budúcnosti nestáli za nič,“ spomína David vo svojej knihe Nič ma nezlomí.

DAVID GOGGINS je člen elitných jednotiek SEALs amerického námorníctva vo výslužbe a jediný príslušník amerických ozbrojených síl, ktorý úspešne absolvoval výcvik SEALs, ľahkej pechoty Army Rangers aj taktických jednotiek vzdušných síl Air Force Tactical Air Controller. Zúčastnil sa na viac ako sedemdesiatich ultradištančných pretekoch, v ktorých sa umiestnil zväčša medzi prvou päticou. Okrem toho držal svetový rekord za štyritisíctridsať zhybov, ktoré mu trvali sedemnásť hodín. Je vyhľadávaným rečníkom, precestoval celý svet a predstavuje svoju filozofiu, ako ovládnuť myseľ. Ak nereční, pracuje ako záchranár na pohotovosti a v lete ako požiarnik v Britskej Kolumbii.

Súvisiace články