Jasno
20°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Na Rusko sa valila krvavá rieka: Miestni obyvatelia ostali úplne zúfalí
Zdielať na
Chill

Na Rusko sa valila krvavá rieka: Miestni obyvatelia ostali úplne zúfalí

Zdroj: Instagram/natureinclips

Byť Rusom nikdy nebolo ľahké, ako už vieme z ruskej literatúry, a pred vojnou sa ruský ľud musel vyrovnať s osobitnou prírodnou krízou.

Rusom sa nevyhýbali búrky dejín, krajina len za cenu veľkých strát odolala Napoleonovým pokusom o dobytie, svetové vojny si tiež vybrali ťažkú daň na obrovskej, ale riedko osídlenej krajine, nehovoriac o hrôzach komunistickej diktatúry. A potom, samozrejme, všetci vieme, že Rusko má veľmi kruté zimy, strašne studené. Je teda prekvapujúce, že ruský stereotyp hovorí, že vodka je pre bežného človeka v tejto krajine tým, čím je pre ostatných voda?

Odkedy Rusko napadlo Ukrajinu, neustále sa špekuluje o tom, kedy a ako sa vojna, ktorú mnohí ľudia jednoducho pripisujú Putinovi, skončí. Všetci čakajú, čo bojujúce strany urobia, či uzavrú mier, alebo budú pokračovať, kým jedna z nich nepremôže druhú? Niekoľko rokov predtým však Rusko čelilo inej výzve. Tentoraz za to nemohla známa ruská zima, ale prírodná katastrofa, ktorej páchatelia neboli identifikovaní.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nature Clips (@natureinclips)

NÁDHERNÉ ZÁBERY NIE SÚ ZÁZRAKOM PRÍRODY.

Rieka Iskitimka sa sfarbila do červena v dôsledku záhadného úniku, ktorý podľa miestnych úradov mohol pochádzať z upchatého odtoku v sibírskom meste Kemerovo, kde sa jednoducho upchala dažďová kanalizácia, čo spôsobilo znečistenie.

Nebolo to prvýkrát, čo sa niečo podobné v Rusku stalo. Predtým bolo podobné zafarbenie zaznamenané na dvoch ďalších riekach, jednej v Naro-Fominsku v západnej časti Ruska, druhej na rieke Gvozdňa.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa AludahKlemarz (@aludahklemarz)

Po presných príčinách sa stále pátra a sú predmetom policajného vyšetrovania. Keď k incidentu došlo, miestni obyvatelia si všimli, že kačice neboli ochotné plávať na hladine toxickej vody. Nebezpečný jav poskytol ohromujúci pohľad, najmä z vtáčej perspektívy na zasneženú sibírsku krajinu.

Súvisiace články