Jasno
15°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
NASA prezradila, čo sa za rok dozvedela o UFO
Zdielať na
Chill

NASA prezradila, čo sa za rok dozvedela o UFO

Zdroj: Pixabay

V júni 2022, rok po zverejnení správy Pentagonu o neidentifikovaných atmosférických javoch (UAP), americká vesmírna agentúra (NASA) zriadila nezávislý tím na vyšetrovanie tieto prípady. Šestnásťčlenný tím začal pracovať na jeseň a na tlačovej konferencii NASA predstavil svoju správu.

V správe sa uvádza, že hoci väčšinu pozorovaní, ktoré sa nahromadili v posledných rokoch, možno vysvetliť bežnými javmi, existujú niektoré prípady, ktorých zdroj nemožno určiť na základe súčasných údajov.

Úlohou NASA je podľa nich zapojiť do štúdia neidentifikovaných javov všetky svoje technologické nástroje a dodať dôveryhodnosť oblasti, ktorá je od svojho vzniku poznačená stigmou. "Negatívne vnímanie hlásení o UAP je prekážkou pri zhromažďovaní údajov o týchto javoch," uvádza sa v správe.

Na tlačovej konferencii tiež odznelo, že aj členovia výskumného tímu NASA boli za svoju účasť na výskume zosmiešňovaní a kritizovaní, ale že s týmto postojom chcú skoncovať tým, že budú uplatňovať vedeckú metódu a dôkladne ju sledovať. Identita novovytvoreného riaditeľa výskumu UAP sa však zatiaľ nezverejňuje, aby sa predišlo akémukoľvek znevýhodneniu v jeho profesionálnom živote.

Ako sa však ukázalo, v správe nie je takmer nič nové o samotných pozorovaniach, okrem toho, že na jednom z videozáznamov Pentagonu sa zistilo, že mimozemský objekt na ňom v skutočnosti neletel "nezvyčajne vysokou rýchlosťou", ale bol unášaný vetrom.

Na tlačovej konferencii padla aj otázka, prečo sa skúmali len odtajnené snímky a videá, na čo Daniel Evans z NASA odpovedal, že to bolo kvôli transparentnosti, pretože ak by skúmali utajované údaje, nemohli by o výsledkoch informovať. K údajným telám mimozemšťanov odhaleným tento týždeň v Mexiku povedali, že by o nich mohli niečo povedať len vtedy, ak by pozostatky poskytli na preskúmanie medzinárodnej výskumnej komunite.

Táto neistota sa prelína celou správou NASA, ktorej posledný odsek znie: "V súčasnosti nie je dôvod usudzovať, že zdroj doterajších pozorovaní UAP je mimozemský. Ak to však prijmeme ako možnosť, potom tieto objekty museli cestovať cez našu slnečnú sústavu, aby sa sem dostali."

Súvisiace články