Jasno
16°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Nečakaný objav na dne mora: Vedci neverili vlastným očiam
Zdielať na
Chill

Nečakaný objav na dne mora: Vedci neverili vlastným očiam

Zdroj: Pixabay

Nevedia, čo objavili, odborníci zatiaľ nemajú odpovede.

Odborníci našli na dne mora niečo zvláštne, o čom nedávno informovali viaceré fóra na internete. Hlboké more bolo vždy známe tým, že pre vedcov skrýva úžasné záhady, ale tento objav ich zaskočil ešte viac ako zvyčajne. Zlaté vajce sa našlo pri pobreží Aljašky, tisíce metrov pod hladinou, keď sa na prieskum hlbokomorských pokladov použila diaľkovo ovládaná jednotka. Má zlatú farbu a zatiaľ nie je známe, na čo sa používala. O náleze informoval článok IFLScience.

Predmet bol pripevnený na skalách v hĺbke viac ako tri kilometre v mori. Okrem toho mal v sebe dieru, vďaka ktorej to vyzeralo, akoby sa z neho niečo snažilo dostať von alebo sa doň práve dostalo. Keď vedci ukazovali zábery v priamom prenose, pri dotyku dokonca žartovali, že je možné, že sa z neho niečo dostane von. A, samozrejme, okamžite padla zmienka o hororoch, ktoré sa začínajú podobným spôsobom.

Vedci tvrdia, že možno našli pozostatky huby, ale zatiaľ nemajú definitívnu odpoveď, čo sa týka identity tejto záhady. Bude potrebný ďalší výskum a definitívne vysvetlenie teraz určite bude zaujímať verejnosť. Expedícia Seascape Alaska 5 vykonáva výskum pri pobreží Aljašky, pričom robot sa ponára do hĺbky až šesťtisíc metrov, aby zmapoval oblasť a prostredie morského dna. Expedícia hľadá hlbokomorské živočíchy vrátane koralov a húb.

Súvisiace články