Skoro jasno
14°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
V Antarktíde sa na povrch vynorilo niečo obrovské: Zábery zaplavili internet
Zdielať na
Video

V Antarktíde sa na povrch vynorilo niečo obrovské: Zábery zaplavili internet

Zdroj: Pixabay

V Antarktíde sa objavilo niečo, čo na prvý pohľad môže pôsobiť veľmi desivo.

Antarktída je jedným z najzáhadnejších miest na svete, ktoré ľudstvo objavilo pomerne neskoro, a jej ríša ľadu a mrazu má pre vedcov, bádateľov a odborníkov pripravené niekoľko prekvapení. V správach sa pravidelne objavujú pyramídy, na internete je množstvo fotografií, ktoré sa snažia tento objav dokázať, ale zatiaľ sa neobjavil žiadny presvedčivý dôkaz. Ďalšou opakujúcou sa témou je možnosť tajných nacistických bunkrov v hlbinách. Veľa sa však hovorí aj o dôkazoch o známej morskej príšere Krakenovi.

Vďaka rozšíreniu TikToku môžeme vidieť celkom úžasné zábery, ktoré síce nemajú nič spoločné s realitou, ale napriek tomu sú úžasne realistické.

Nie je to však tak dávno, čo sa na sociálnej sieti objavila úžasná fotografia, ktorá vyzerala, akoby sa z mora skutočne vynoril obrovský tvor. Nakoniec sa na neho bližšie pozrel magazín Snopes. Novinári zo Snopes sa špecializujú na prípady, keď sa zdá, že realita a fikcia splývajú. Zábery boli zverejnené na YouTube a boli zhotovené pomocou Google Earth a Google Maps.

Zábery sú skutočné, takže vec na záberoch existuje. Čo presne to je, je však iná vec.

Oceán sa vlní a vyzerá to ako obrovský chvost alebo telo pradávneho tvora. Pri bližšom skúmaní, ktoré používatelia sociálnych sietí nerobia, sa však ukáže, že v skutočnosti ide o veľkú skalu vyčnievajúcu z mora. A satelitné snímky, ktoré boli v tom čase nahrané do služieb Google, ju zachytili, ako ju olizujú vlny. Obrázok potom až desivo pripomína tvora vynárajúceho sa z vody. Ide o väčšiu skalu Sail Rock, ktorá sa nachádza pri ostrove Deception Island a vznikla veľmi starou sopečnou činnosťou.

Súvisiace články