Polojasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Záhadný objav v hlbinách Tichého oceánu: Prepíše dejiny ľudstva?
Zdielať na
Video

Záhadný objav v hlbinách Tichého oceánu: Prepíše dejiny ľudstva?

Zdroj: Pixabay

Harvardský vedec Dr. Avi Loeb objavil v hlbinách Tichého oceánu niečo úžasné. Dňa 14. júna sa vydal na cestu, ktorú plánoval už dlho.

Dr. Avi Loeb je najlepší astronóm a astrofyzik na univerzite Harvard, vedúci katedry astronómie a v roku 2017 napísal niekoľko kníh na tému možnosti, že Slnečnú sústavu navštívila vyspelá mimozemská civilizácia. Objekt, ktorý mal aj zvláštny tvar pripomínajúci cigaru, bol neskôr pomenovaný Oumuamua. Niektorí odborníci tvrdia, že nemohlo ísť o asteroid, pretože asteroidy sa po takejto trajektórii nevyskytujú,

Aj jeho rýchlosť bola nezvyčajná, keďže sa pohyboval rýchlosťou 110 tisíc kilometrov za hodinu.

JEHO TEÓRIA VYVOLALA VO VEDECKEJ KOMUNITE BÚRLIVÚ DISKUSIU.

Cieľ súčasnej expedície je jasný, hľadať dôkazy alebo dokonca pozostatky mimozemského objektu, takže tím sa teraz musí pozrieť na dno oceánu. A podľa nedávneho článku v časopise Vice sa zatiaľ nič definitívne nenašlo, ale tím už v hlbinách objavil objekty, ktoré by mohli byť kúskami objektu, ale zatiaľ sa žiadne pozostatky nenašli so stopercentnou presnosťou. Vedcom prekáža aj to, že sa predpokladá, že objekt sa rozpadol na drobné úlomky, ktoré budú musieť dostať na povrch pomocou magnetov, ktoré skenujú morské dno.

Tím teraz skenuje väčšiu oblasť a očakáva, že na konci projektu sa mu podarí dosiahnuť zásadný objav. Expedícia sa teší veľkej pozornosti médií, ktoré na svojich blogoch informujú o veľkých objavoch. Je teda možné, že Loeb a jeho tím v blízkej budúcnosti oznámia niečo veľké.

Tu sú vizuálne snímky pomyselného objektu: