Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Desivý tvor: Rybár narazil na nikdy predtým nevidenú príšeru
Zdielať na
Chill

Desivý tvor: Rybár narazil na nikdy predtým nevidenú príšeru

Zdroj: Jim Beaudoin/Unsplash

Aj na Slovensku už zdieľali túto fotografiu. Je skutočná alebo ide o podvod?

Na internete sa začala šíriť fotografia skutočnej príšery. Diskusia sa rozprúdila dokonca aj na Slovensku, keďže mnohí ľudia sú zmätení jej pravosťou. Potrebujeme však vyšetrovanie v štýle Aktov X s Mulderom a Scully, aby sme zistili pravdu, alebo je to stále tam vonku?

V samotných Aktoch X sme sa stretli s množstvom zvláštnych tvorov, ktoré boli geneticky upravené, aby mali nejaké špeciálne schopnosti alebo boli jednoducho strašidelné. No táto ryba naozaj vyzerá ako monštrum.

Obrovskú vodnú príšeru chytil údajne tento mesiac rybár v centrálnej časti Trinidadu, informoval portál Indy100. Obrázok zdieľal aj profil The Real Tarzann, ktorý sleduje 6,7 milióna ľudí. Zaujímavosťou je, že ju spravuje Mike Holston, ktorý má veľmi profesionálne zázemie.

​"Aká skvelá fotografia tejto alžírskej gorilej ryby. [...] Zvyčajne kladú 34 ikier na súš a počas obdobia párenia sa sfarbujú do jasne červenej farby, aby prilákali samičky."

- napísal odborník, ktorý uviedol, že tento exemplár tak narástol preto, lebo počas zimy zjedol veľa mláďat veľrýb.

Mike Holston podnietil predstavivosť mnohých a niektorí nadšenci na Slovensku už začali obrázok zdieľať. Samozrejme, už z opisu malo byť jasné, že nejde o Akty X a gorilia ryba nie je monštrum, ale len upravená fotografia.

Ešte väčšou iróniou je, že odborník neskôr upozornil, že gorilia ryba sa môže dožiť 13 rokov, ale ak je obrezaná, tak až 48 rokov. Z toho už muselo naozaj takmer každému dôjsť, že Holston si len robí žarty. Bez ohľadu na to sa našli ľudia, ktorí si o gorilích rybách vygooglili, čo sa dalo.

Možno sa Mike Holston snažil vyslať odkaz, že by sme nemali veriť všetkému, čo vidíme na internete, a aby sme mali oči otvorené ešte viac kvôli fotografiám, ktoré upravuje umelá inteligencia. Napriek tomu niektorí konšpirační teoretici veria, že obrázok je skutočný a príšera je výsledkom nejakej genetickej mutácie.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mike Holston (@therealtarzann)

Súvisiace články