Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Neuveriteľné: Ukrýval sa na Zemi milióny rokov a teraz ho objavilo 9-ročné dievča
Zdielať na
Chill

Neuveriteľné: Ukrýval sa na Zemi milióny rokov a teraz ho objavilo 9-ročné dievča

Zdroj: Pixabay

Úžasný objav urobilo malé dievčatko, ktoré kopalo v miestnej zátoke.

Každý, kto videl napínavý film Jasona Stathama MEG: Hrozba z hlbín, vie, aké desivo veľké žraloky, konkrétne megalodoni boli na Zemi pred miliónmi rokov. Mnohí ľudia majú zo žralokov panický strach, najmä od čias filmu Stevena Spielberga Čeľuste z roku 1975, preto vás asi neupokojí fakt, že môžu dorásť až do dĺžky 25 metrov.

Samozrejme, doba megalodonov skončila a na planéte zostali len ich obrovské pozostatky. Samozrejme, nájsť artefakt z pravekého žraloka je vzácne, ale zdá sa, že 9-ročné dievčatko malo práve životné šťastie - a navyše počas sviatkov, takže to boli určite tie najlepšie a najvzrušujúcejšie Vianoce v jeho živote.

Mladá paleontologička Molly Sampsonová skúmala zátoku Chesapeake a hľadala zaujímavé nálezy, keď zrazu zbadala obrovský žraločí zub, ktorý, ako sa ukázalo, bol starý milióny rokov a patril obrovskému megalodonovi - nebol to jej prvý úlovok, pretože predtým nazbierala asi 400 žraločích zubov, ale žiadny z nich nebol taký veľký.

Senzačný nález bol prevezený do múzea, kde sa zistilo, že je pravý, čo znamená, že 9-ročné dievčatko malo naozaj veľké šťastie, že našlo niečo, čo iní hľadajú už desaťročia. Molly Sampson bola pomerne mladá, keď ju jej otec, tiež amatérsky paleontológ, priviedol k tomuto druhu koníčku, a určite sa mu bude venovať aj naďalej, v prípade, že nájde niečo ďalšie rovnako fascinujúce.

Molly Sampson a žraločí zub si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články