Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dokázali by sme postaviť stroj času: Cestovateľov by však čakal trpký osud
Zdielať na
Chill

Dokázali by sme postaviť stroj času: Cestovateľov by však čakal trpký osud

Zdroj: Pixabay

Stavba stroja času vraj stojí 100 miliónov dolárov, no má to jeden veľký háčik.

Téma cestovania v čase je predmetom záujmu ľudstva, odkedy  zhruba chápe pojem času. Takmer pre každého je vzrušujúce premýšľať o tom, aký bol život pred stovkami rokov a čo nás čaká povedzme o tisícročie. Sú ľudia, ktorí tvrdia, že sú cestovatelia v čase a tvrdia, že sú z budúcnosti – samozrejme, u väčšiny z nich sa to čoskoro ukáže ako podvod.

Cestovaním v čase sa zaoberalo už nespočetné množstvo filmov, videli sme množstvo konceptov, ktoré zobrazovali rôzne stroje času a vedci nepovažujú za nemožné, že jedného dňa budeme môcť cestovať v čase. Nedávno v skupine, ktorá sa týmto špeciálne zaoberala, vyvstala otázka, koľko by stálo zostrojenie stroja času – jedna z odpovedí bola celkom zarážajúca.

V zásade by výroba jednoduchého stroja času, ktorý si vyžaduje pár supervodičov, ako aj materiál, z ktorého sú vyrobené kozmické lode, stála 100 miliónov dolárov. Viac špecifikácií odhalených nebolo, takže je jasné, že nápad nie je profesionálny, no medzičasom sa objavila teória o cestovaní v čase, ktorá je doslova strašidelná.

Určite by sme mohli cestovať len do minulosti, ale svojou prítomnosťou by sa vytvorila alternatívna časová rovina, v ktorej by sme tam uviazli. Inými slovami, všetci cestujúci v čase by sa mali rozlúčiť so svojimi blízkymi, ako keby mali zomrieť, pretože sa už nikdy nestretnú.

Z hľadiska „turizmu“ by to však bola stále skvelá investícia, keďže je veľa ľudí, ktorí by sa chceli vrátiť v čase a zostať tam v pokojnejšom a šťastnejšom svete.

Mnoho ľudí verí, že cestovatelia v čase už boli, no ani oni sa nedokázali vrátiť do svojej vlastnej prítomnosti. Mnoho ľudí v tejto súvislosti hľadá znamenia, aby zistili, či niekde nezostali nejaké správy, takže nie je prekvapujúce, že sa vyskytlo viac ako jeden prípad, keď sa ľudia na rôznych starých obrazoch a fotografiách mylne považovali za cestovateľov v čase.

Súvisiace články