Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
NASA nafotila unikátne zábery galaxií: Takýto zázrak sa vidí len zriedka
Zdielať na
Chill

NASA nafotila unikátne zábery galaxií: Takýto zázrak sa vidí len zriedka

Zdroj: Pixabay

NASA opäť zverejnila úžasné zábery, odkrývajú nám nádherné úkazy.

Vesmír je plný krásnych záhad a vedci z NASA sa určite práve v tejto chvíli snažia získať odpovede na mnohé otázky, ktoré kedy ľudstvu napadli pri nočnom pohľade na hviezdnu oblohu. Vesmírny teleskop Jamesa Webba pred niekoľkými mesiacmi odštartoval novú éru vesmírneho výskumu, ktorý je schopný robiť detailnejšie snímky ako kedykoľvek predtým.

NASA nedávno na Instagrame zdieľala veľmi vzrušujúcu a krásnu galériu, vďaka ktorej si môžeme vychutnať unikátne zábery, pri obdivovaní obdivovať galaxií Cartwheel, Stephan's Quintet, Deep Field či hmlovinu Carina - samozrejme, každá z nich má pre nás niečo zaujímavé.

Deep Field je zhluk galaxií vzdialených približne 4,2 miliardy svetelných rokov – modrou farbou je znázornený plyn, ktorý žiari 100 biliónov krát teplejšie ako Slnko;

Hmlovina Carina je plná veľmi mladých hviezd, len 1-2 milióny rokov starých, ktoré na svoj vek rozhodne vyzerajú skvele.

A to je len špička ľadovca, keďže spomínané vesmírne atrakcie len letmo kĺžu po povrchu záhad, ktoré samotný vesmír pre ľudstvo ukrýva – a určite budú aj naďalej zaujímať množstvo ľudí, pretože keď vedci nájdu na niečo odpoveď, mávajú oveľa viac nových otázok.

Tu sú ohromujúce zábery z NASA:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NASA (@nasa)

Súvisiace články