Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
NASA vyfotila kozmický výbuch v súhvezdí Býka: Zábery sú úžasné (FOTO)
Zdielať na
Chill

NASA vyfotila kozmický výbuch v súhvezdí Býka: Zábery sú úžasné (FOTO)

Zdroj: Pixabay

Hubbleov vesmírny teleskop urobil úžasný záber vesmíru.

Nie je náhodou, že v dnešnej dobe vidíme logo NASA na oblečení mnohých ľudí, pretože veľa ľudí neustále sleduje vzrušujúcu a hodnotnú prácu vesmírnej agentúry. Nedávne uvedenie vesmírneho teleskopu Jamesa Webba do prevádzky odštartovalo novú éru vo výskume vesmíru, keďže pomocou tohto fantastického zariadenia boli zhotovené detailnejšie snímky tajomného vesmíru ako kedykoľvek predtým.

Samozrejme, svoju prácu neodvádza len vesmírny teleskop Jamesa Webba, ktorý funguje už niekoľko mesiacov, ale aj Hubbleov vesmírny teleskop, ktorý funguje už 32 rokov, keďže ľudstvo vďačí za nespočetné množstvo neuveriteľných objavov a informácií práve tomuto prístroju.

Okrem iného sa mu podarilo zaznamenať kozmický výbuch vzdialený viac ako 9000 svetelných rokov v súhvezdí Býka.

Na snímke, ktorú zdieľa NASA, môžeme vidieť mladú, jasne žiariacu hviezdu obklopenú hustou, žltohnedou hmlovinou. Keď sa od neho vzďaľujeme, jeho prostredie stmavne a záber je naozaj nádherný – nielenže si ho môžete vychutnať, pomáha tiež vedcom lepšie porozumieť raným, určujúcim štádiám života hviezd.

Vďaka NASA sme sa opäť obohatili o fotografiu, pri ktorej sa môžeme trochu zamyslieť nad zmyslom života a nad tým, aká malá časť vesmíru vlastne sme – najmä vo svetle tak fascinujúceho fenoménu.

Úžasné zábery z NASA a Hubbleovho vesmírneho teleskopu si môžete pozrieť tu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NASA (@nasa)

Súvisiace články