Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
4000 rokov starý kameň rozrezali na polovicu ako laserom: Kto to urobil?
Zdielať na
Chill

4000 rokov starý kameň rozrezali na polovicu ako laserom: Kto to urobil?

Zdroj: Pixabay

Geológovia o pôvode útvaru tiež len špekulujú.

Ak by sme dnes museli stavať egyptské pyramídy, pravdepodobne by sme to nedokázali. Nie primárne pre obrovský dopyt po surovinách gigantických stavieb, ale preto, že by sme tam jednoducho nevedeli nasmerovať vhodnú pracovnú silu.

Vytvorenie egyptských kamenných hrobiek si vyžadovalo spoluprácu celého národa. Dnes by nebolo možné, aby sa desaťtisíce ľudí venovali jednej úlohe dve či tri desaťročia, ako sa to robilo v dávnych dobách. Alebo to možno ani oni takto nerobili?

Dlho panovalo podozrenie, že úžasné egyptské pyramídy nevyrobili ľudia, ale mimozemšťania pomocou technológie, ktorá je pre nás dodnes nevyspytateľná a s cieľom, ktorý nám zostáva záhadou.

Takéto dohady potvrdzujú aj zistenia, ktoré sa občas pred výskumníkmi objavia a spôsobia im škrabanie na hlave. Taká je aj obrovská skala, ktorá bola približne pred 4000 rokmi rozdelená na polovicu s presnosťou takmer na milimeter. Dnes by to dokázal iba laser, ktorý v tom čase očividne nemohol existovať.

Skalný útvar s názvom Al Naslaa sa nachádza v Saudskej Arábii a vlastne ani geológovia nechápu, ako sa na ňom mohol urobiť taký presný výbrus.

„Zázračný kameň“ sa nachádza v oáze Tayma, jeho výška je 9 metrov a šírka približne 7,5 metra. Je na ňom aj rytina, možno zobrazujúca muža na koni.

Šokujúcu prasklinu mohol podľa odborníkov spôsobiť topiaci sa ľad, no na to je príliš presná a hladká. Je tu však aj otázka, za akým účelom by mimozemšťania, ktorí mali navštíviť Zem, rozrezávalii zdanlivo neužitočnú skalu na polovicu. Táto oblasť sa nachádzala vždy pozdĺž dôležitých obchodných ciest, ale to sotva pomôže vyriešiť fantastickú záhadu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Norah Alyousef (@ayna.ana)

Súvisiace články