Skoro jasno
Bratislava
Natália
6.10.2024
Mimozemský tvor v Antarktíde? Vedcov šokoval bizarný objav
Zdielať na

Mimozemský tvor v Antarktíde? Vedcov šokoval bizarný objav

Pozrite si tiež archívne video o rekordných teplotách na Antarktíde.

Z tohto bizarného tvora vás zaručene zamrazí. Nikto by si nepomyslel, že takáto bytosť môže existovať v reálnom svete.

Ak ste si mysleli, že oceánske hlbiny už neskrývajú žiadne prekvapenie, veľmi ste sa mýlili: v hlbokom oceáne pri Antarktíde bol objavený strašidelný, nočnú moru naháňajúci bizarný tvor. Je to ďalšie znamenie, že na Zemi môžu existovať ďalšie podivné tvory, o ktorých existencii ani netušíme.

Z tohto najnovšieho objavu vás však pravdepodobne zamrazí: vedci objavili tvora, ktorý vyzerá ako niečo priamo z filmov o Votrelcoch. Chápadlá tohto bizarného tvora môžu narásť až do dĺžky 20 centimetrov.

Nerida Wilson, morská biologička zo Západoaustrálskeho múzea, zdôrazňujúc význam tohto objavu, uviedla, že objav je súčasťou štúdie, ktorá pridala na zoznam tvorov sedem nových, doteraz neznámych druhov.

Štyri boli nové objavy a tri boli pôvodne nesprávne identifikované ako rôzne druhy pred vynájdením sekvenovania DNA. Ďalšia odborníčka, Angela Stevenson, výskumníčka z GEOMAR Helmholtzovho centra pre výskum oceánov v nemeckom Kieli, sa však k bizarnému tvorovi vyjadrila prekvapivo.

Stevenson uviedla, že napriek tomu, ako desivo tieto tvory vyzerajú, takéto objavy nám pomáhajú lepšie pochopiť ekosystémy v týchto regiónoch, pričom zdôraznila, že tieto objavy nie sú len o pridávaní nových mien do zoznamu druhov, ale majú zásadný význam aj pre pochopenie zložitých interakcií v morských ekosystémoch.

S každým novým objaveným druhom získavame hlbšie poznatky o bohatstve života v oceánoch, najmä na ťažko dostupných miestach, ako sú hlbiny Antarktídy.

Súvisiace články