Jasno
21°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Svetová senzácia: Pod čínskou hlinenou armádou objavili neznáme telo
Zdielať na

Svetová senzácia: Pod čínskou hlinenou armádou objavili neznáme telo

Pozrite si tiež archívne video o náleze, ktorý zmení dejiny.

Mimoriadny objav, jedna z najväčších senzácií tohto roka.

Objav čínskej hlinenej armády bol jednou z najväčších svetových senzácií už v 20. storočí a odvtedy uplynuli desaťročia, počas ktorých vedci prichádzajú s čoraz zaujímavejšími zisteniami. A teraz prichádza na Netflix dokumentárny film o tejto armáde, ktorý má od začiatku obrovskú publicitu, takže naň čaká mnoho ľudí na celom svete.

Je známe, že hlinená armáda je spojená s prvým čínskym cisárom Čchin Š'-chuang-ti, ktorý celý život hľadal večný život a nakoniec ho našiel, pretože história nezabudla. A jeho hrobka dodnes patrí k svetovým monumentom, obsahuje množstvo senzačných nálezov, ale vedci sa ju boja otvoriť, pretože sa o nej hovorí, že ukrýva množstvo smrtiacich pascí, a archeológovia sa obávajú, ako sa im pomocou dnešnej techniky podarí vyťažiť neoceniteľné poklady.

Cisár postavil aj predchodcu Veľkého čínskeho múru, vďaka čomu sa Čína stala jednou z najväčších svetových mocností.

V blízkosti jeho hrobky bola objavená hlinená armáda, tisíce vojakov a stovky vozov. V priepasti sa však nachádza oveľa viac.

Pod hlinenou armádou sa v zemi nachádza 16-tonová rakva. Hrobka však nebola premiestnená, zostala tak, ako bola, a až v roku 2024 bude znovu otvorená, pretože by ju mohli poškodiť silné dažde, takže bude vyzdvihnutá a premiestnená na bezpečné miesto.

Predpokladá sa, že v tejto hrobke môže ležať veľmi vysoko postavený generál alebo dokonca jedno z 50 detí cisára, princ.

Tu je upútavka na dokumentárny film, ktorý bude k dispozícii na Netflixe 12. júna:

Súvisiace články