Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Prečo sú pyramídy tesne vedľa seba? Výskum pod zemou odhalil pravdu
Zdielať na

Prečo sú pyramídy tesne vedľa seba? Výskum pod zemou odhalil pravdu

Pozrite si tiež archívne video o objavení vzácnych hrobiek v Egypte.

Prečo sú pyramídy zoradené tesne vedľa seba? Odpoveď už poznáme.

Mnohé zo záhad obklopujúcich egyptské pyramídy veda stále nezodpovedala, ale čoraz viac nevyriešených otázok sa začína objasňovať. Okrem stavby pyramíd je ďalšou veľmi dôležitou otázkou, prečo boli postavené tak, ako sú teraz. A často existujú rôzne teórie o ich umiestnení.

Jednou z teórií, ktorá sa veľmi často predkladá, je, že umiestnenie troch pyramíd nie je náhodné, pretože odkazujú na tri hviezdy Oriónovho pásu. Iné teórie idú ešte ďalej, pokiaľ ide o vesmír.

PREČO SA VŠAK TRI VEĽKÉ PYRAMÍDY V GÍZE A S NIMI SPOJENÉ STAVBY NACHÁDZAJÚ PRÁVE NA TOMTO MIESTE?

V magazíne Communications Earth & Environment si môžete prečítať, ako sa hľadá odpoveď na otázku, prečo boli pyramídy postavené vedľa seba na tomto malom pruhu zeme. A dôvod, ako naznačujú, súvisí oveľa viac so Zemou, a nie nevyhnutne s hviezdami. Samozrejme, tieto dve teórie sa technicky nevylučujú.

Pri skúmaní hustej koncentrácie pyramíd sa odborníci zamerali na Níl, ktorý sa pred tisíckami rokov kľukatil touto oblasťou a ktorému egyptská kultúra vďačí za svoju existenciu.

Níl bol všetkým, poskytoval potravu a podmienky na cestovanie a dopravu a bol jednou z najväčších riek na svete. Koryto Nílu sa v priebehu storočí menilo a oblasť kedysi vyzerala úplne inak. Dnes je hlavná trasa rieky vzdialená kilometre od pyramíd, ale kedysi sem siahali jej ramená.

Vetva Ahramat tu tiekla hneď vedľa pyramíd, takže pyramídy boli na brehu, v priamom spojení s Nílom.

Na tento objav sa vedci, odborníci a špecialisti, vydali do podzemia (skúmali vrstvy sedimentov), skúmali vrstvy pod pyramídami a použili satelitné snímky, aby urobili veľký objav.

Súvisiace články