Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Otvorili mayskú pyramídu smrti: Odhalila celý svet hrôz
Zdielať na

Otvorili mayskú pyramídu smrti: Odhalila celý svet hrôz

Pozrite si tiež archívne video o údajnom konci sveta podľa mayského kalendára.

Pyramída odhalila tajomstvá, o ktorých sa doteraz nevedelo.

Pyramídy patria k najpozoruhodnejším stavbám na svete, pričom prvá bola postavená pred takmer päťtisíc rokmi v Egypte. Jej projektant Imhotep bol v Egypte uctievaný ako boh. Často sa spomína popri faraónovi. Projektant, ktorý bol zároveň skutočným polyhistorom, sa vo svojej dobe tešil obrovskej popularite a zanechal po sebe takmer nevídané dielo. Jeho hrobka sa možno nachádza niekde v Sakkáre, ale doteraz ju bádatelia nenašli, preto sa veľmi často skloňuje myšlienka, že Imhotepova rakva bola pravdepodobne zámerne ukrytá, pretože nebol človek. Samozrejme, nie je to tak, ale jeho úcta je porovnateľná s bohmi.

Imhotepova stupňovitá pyramída, Džoserova pyramída, bola postavená približne v rovnakom čase ako Stonehenge.

Mayské pyramídy sú spolu s egyptskými najznámejšími kužeľovitými stavbami na svete. Účel mnohých z nich je stále neznámy, ale otvorením tajných a záhadných chodieb pyramíd sa môžeme dozvedieť veľa o neznámych kultúrach. Za jednu z najzáhadnejších stavieb v súčasnom Mexiku označili vedci aj pyramídu smrti, kde sa našli telá v tajomných komorách, ktoré boli od seba časovo veľmi vzdialené. Ležali v búdkach.

Vedci neskôr zistili, že Mayovia pri stavbe pyramídy prinášali ľudské obete a že v určitých fázach jej výstavby obetovali ľudí a pochovali ich v pyramíde, aby získali požehnanie bohov na jej ďalšie budovanie. Telá boli uložené v sediacej polohe v každej komore.

V tomto videu sa dozviete o stratenom svete Mayov viac:

Súvisiace články