Skoro jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Otvorili mayskú pyramídu smrti: Ľudia v nej neboli stáročia
Zdielať na

Otvorili mayskú pyramídu smrti: Ľudia v nej neboli stáročia

Pozrite si archívne video o tom, či Mayovia vedeli, kedy príde koniec sveta.

Vedci nemohli uveriť vlastným očiam, čo našli vo vnútri gigantickej stavby.

Mayské pyramídy patria medzi najznámejšie pyramídy na svete a v hlbinách džungle v Strednej Amerike bolo objavených ohromujúce množstvo gigantických stavieb, ale ešte je priskoro na to, aby sa vedelo, kde sa to celé končí, pretože džungľa sa v priebehu storočí rozrástla cez obrovské mestá. A vyzerajú, akoby nikdy predtým neexistovali, hoci majú úžasnú históriu.

Hlboko v džungli sú ukryté mestá obrovskej ríše.

V Egypte vieme o pôvodnom účele pyramíd menej ako v prípade stredoamerických kultúr, ale ich otvorenie niekedy spôsobuje vedcom brutálny šok, pretože odhalia veci, na ktoré by predtým nikdy nepomysleli. Vo vnútri pyramíd sa už stáročia ukrýva obrovské tajomstvo, ktoré čaká na odomknutie a objavenie.

Túto mayskú pyramídu po jej objavení mnohí nazvali Pyramídou smrti. V budove sa totiž našli stovky rokov staré kosti a lebky, ktoré naznačujú, že obete mohli byť sťaté. Najpravdepodobnejším scenárom je, že ľudia boli obetovaní v niektorej fáze stavby.

Vysvetlením by mohlo byť, že chceli prepojiť určité etapy stavby so svetom bohov a po dokončení každej významnej časti pyramídy požiadali o akési požehnanie. Niektoré časti tiel mohli byť umiestnené aj v iných častiach chrámu.

Ich analýzou však vedci zistili aj to, že medzi ich umiestnením mohol byť vekový rozdiel až 1 200 rokov, čo by mohlo naznačovať, že obrovské pyramídy mohli byť kedysi v ich mytológii sídlom temných bohov.

TAKTO MOHLO VYZERAŤ MAYSKÉ MESTO V ČASE SVOJHO ROZKVETU:

Súvisiace články