Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vesmírna fotografia pyramíd: Dokazuje, čo odborníci len tušili?
Zdielať na

Vesmírna fotografia pyramíd: Dokazuje, čo odborníci len tušili?

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

Vedci prišli s dôležitým tvrdením o egyptských pyramídach. NASA zverejnila aj fotografiu týchto stavieb z vesmíru.

Egyptské pyramídy patria medzi najzáhadnejšie stavby na svete. Ich monumentálnosť viedla mnohých ľudí k otázke, či je možné, že Egypťania mali pri stavbe týchto úžasných stavieb nejakú pomoc zvonka. Ale aj napriek týmto otázkam existujú ďalšie, na ktoré je veľmi ťažké odpovedať a možno ani nie je úlohou archeológov na ne odpovedať.

Z vesmíru boli zhotovené snímky veľkých egyptských pyramíd, pyramíd v Gíze, a fotografie rozprávajú skutočne veľmi zaujímavé príbehy.

Vieme, že Egypťania pozorovali nočnú oblohu a pomenovali súhvezdia podľa svojich bohov. Otázkou však zostáva: boli pyramídy skutočne postavené tak, aby zodpovedali hviezdam? Existujú špekulácie a čoraz viac ľudí sa stotožňuje s názorom, že umiestnenie pyramíd v Gíze nie je náhodné, ale odkazuje na umiestnenie hviezd. A stopa nás môže priviesť k trom hviezdam Orionovho pásu.

Samozrejme, na túto teóriu nadviazalo viacero vedecko-fantastických teórií, ktoré naznačujú, že ak by sa spojenie stavieb s pyramídami posunulo ďalej, pyramídy boli v skutočnosti postavené tak, aby slúžili ako brány k rôznym hviezdam. V mnohých prípadoch túto teóriu obhajujú ľudia, ktorí v stavbe egyptských pyramíd vidia pomoc dávnych mimozemšťanov ako základný princíp.

Tí, ktorí ju neuznávajú, však argumentujú tým, že tri pyramídy boli postavené s veľkým časovým odstupom, takže o zámernom projekte nemôže byť ani reči.

Mnohí vedci však súhlasia s tým, že pyramídy boli postavené s pomocou z neba, hoci nie tak, ako si myslia konšpirační teoretici. Súvislosť s Orionovým pásom je podľa väčšiny odborníkov menej pravdepodobná, ale je isté, že pri stavbe dokonalých tvarov sa využíval pohyb Slnka a poloha hviezd.

Súvisiace články