Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pod čínskou pyramídou sa niečo hýbe: Vedci našli divné nápisy
Zdielať na

Pod čínskou pyramídou sa niečo hýbe: Vedci našli divné nápisy

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

Cisár celý život hľadal večný život, ale nakoniec ho našiel inou cestou.

Už dlho je známe, že pyramídy nie sú len v Egypte, ale na nespočetných miestach po celom svete. Ich stredoamerické náprotivky, Mayovia a Aztékovia, sú spolu s egyptskými najznámejšie, ale najzaujímavejšia pyramída, obrovská pyramída kráľa Čchin Š'-chuang-ti, sa nachádza v Číne. Odborníci a vedci sa ju stále neodvažujú otvoriť, hoci už desaťročia vedia, že by sa v nej mohli nachádzať úžasné veci vrátane miniatúrnej verzie Číny.

Výskumníci sa však obávajú otvoriť túto stavbu z niekoľkých dôvodov: strach z pascí, ktoré boli popísané, strach zo zničenia predmetov vo vnútri, strach z toho, že ich nedokážu riadne ochrániť pomocou dnešnej technológie.

PRETO ZATIAĽ ZOSTÁVA ZATVORENÁ.

Napriek tomu vieme o nej úžasné veci, ktoré môžu byť skvelým podnetom pre fantáziu.

Čchin Š'-chuang-ti celý život túžil po elixíre večného života a posielal svojich ľudí po celom svete, aby ho pre neho našli. Veľkolepý plán však nakoniec zlyhal, no cisárova hrobka mu zabezpečí večný život aj po smrti. Legendy, z ktorých jedna hovorí o tom, že v hrobke reprodukovali staré čínske rieky, a to pomocou ortuti, ktorá sa vraj pohybuje a vlní.

TO DOSIAHLI UMIESTNENÍM AKÉHOSI MECHANICKÉHO ZARIADENIA.

Hrobka má tiež obsahovať sochy stajní, úradov, vládnych budov, robotníkov a vojakov. Súčasťou hrobky je aj predtým nájdená hlinená armáda. Okrem toho vedci našli dôkazy o tom, že okraje pyramídy boli vybavené odvodňovacím systémom, ktorý mal zabrániť prenikaniu vody do podzemných komôr.

Legendy o ortuti môžu byť vierohodné, keďže v pôde okolo pyramídy sa našli vyššie koncentrácie ortuti ako kdekoľvek inde v oblasti.

Súvisiace články