Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Šokujúci objav v Rusku: Je starší ako egyptské pyramídy
Zdielať na

Šokujúci objav v Rusku: Je starší ako egyptské pyramídy

Pozrite si tiež archívne video o soche Krista.

V hlbinách zeme bola objavená úžasná vec.

Ak existuje nejaká veľmi stará, prastará vec, stavba, človekom vytvorená skulptúra, ktorou meriame dejiny ľudstva v každodennom živote, tak najlegendárnejšou z takýchto stavieb sú egyptské pyramídy. Veľké pyramídy v Gíze pre mnohých ľudí stelesňujú dejiny ľudstva. Pravdou však je, že Cheopsova, Rechefova a Mykerínova pyramídy sú staré "len" štyritisíc až päťtisíc rokov a o staršej histórii ľudstva sa vie len veľmi málo.

V posledných rokoch sa však z vedeckých stránok, od odborníkov a mnohých vedeckých spravodajských portálov dozvedáme, že sa po celom svete našli oveľa staršie stavby. Jeden z najpopulárnejších seriálov na túto tému nedávno uviedla spoločnosť Netflix, ale seriál sa stretol s množstvom kritiky, preto sa oplatí pozrieť si jednotlivé epizódy s ohľadom na názory kritikov.

Šigirský idol má viac ako dvanásťtisíc rokov a považuje sa za najstaršiu drevenú sochu na svete, jedno z najstarších diel ľudského umenia.

Predchádza egyptské pyramídy o viac ako sedemtisíc rokov a kedysi bola vysoká päť metrov. Našla sa na ruskej pôde a teraz je vystavená v Jekaterinburgu. Modla bola nájdená po častiach v rašelinisku, podľa odborníkov a vedcov bola vyrobená zo smrekovca a opracovaná kamennými nástrojmi. Na povrchu sochy možno vidieť rôzne tvary.

NA JEJ POVRCHU BOLI OBJAVENÉ AJ ĽUDSKÉ TVÁRE.

Sochu možno vzhľadom na jej vek považovať za gigantické umelecké dielo, akým je napríklad Göbekli Tepe. Socha pravdepodobne súvisí s nejakým rituálom alebo náboženským obradom.

Takto vyzerá toto úžasné umelecké dielo:

Súvisiace články