Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Otvorili truhlicu, ktorá bola roky v rieke: Jej obsah im vyrazil dych
Zdielať na

Otvorili truhlicu, ktorá bola roky v rieke: Jej obsah im vyrazil dych

Zdroj: Pexels

Keď otvorili poslednú malú priehradku v truhlici, všetko do seba krásne zapadlo.

Ohromujúce video sme našli na talianskej stránke, a hoci na videu nie je uvedené, kde bolo natočené, titulky naznačujú, že taliansky hľadač pokladov sa podelil o video, ktoré je splnením detského sna: skutočnú truhlicu s pokladom vyplavila na breh voda.

Nápis hovorí, že truhlica je stará viac ako 100 rokov. Otvoriť truhlicu s pokladom, ktorú more unáša už 100 rokov, nie je ľahká úloha. Debna vo videu je vyrobená z kovu a jej otvorenie si vyžadovalo pomoc karbobrúsky.

Spolu s hľadačmi pokladov sme sa tešili, čo nájde vo vnútri truhlice: najprv veľmi peknú veľkú obálku z kože koňakovej farby s niekoľkými dosť rozmočenými kúskami papiera. V truhlici sa našiel aj kľúč od horného trezora, hoci sa doň za tie roky dostala hrdza, podarilo sa jej zbaviť nejakým rozpúšťadlom, čím sa otvoril zámok.

Po tom všetkom kľúčom otvorili trezor, ktorý obsahoval ďalšiu zamknutú skrinku. Tu vystupuje do popredia profesionalita našej hľadačky pokladov, ktorá si z hliny vyrobila vzor zámku skrinky, v ktorom potom odliala kľúč z hliníka, aby mohla skrinku otvoriť.

Jej úsilie bolo korunované úspechom: v škatuľke sa nachádzal krásny zlatý náhrdelník a strieborný prsteň s akýmsi drahokamom.

Vo zvyšku videa vidíme aj niekoľko skvelých úlovkov; zdá sa, že zabudnuté truhlice s pokladmi sú častejším javom, než si myslíme. 

Súvisiace články