Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Hrobka egyptského faraóna otvorená: Objav, ktorý šokuje!
Zdielať na

Hrobka egyptského faraóna otvorená: Objav, ktorý šokuje!

Pozrite si tiež archívne video o prevoze múmií faraónov.

Jeden z najznámejších objavov na svete skrýva nespočetné množstvo úžasných vecí, ktoré sa v školských učebniciach neuvádzajú.

Každý objav veľkej egyptskej hrobky sprevádza obrovské mediálne šialenstvo, pretože poznáme históriu a vieme, že v hrobkách sa môžu objaviť ohromujúce veci, ktoré dokonca vyvracajú tisícročia staré mylné predstavy, ktoré sme považovali za pravdivé alebo nepravdivé. Môžu napríklad odhaliť každodenné predmety elity žijúcej v krajine pyramíd, alebo môžu obsahovať múmie ľudí, ktorí síce zostali mimo učebníc dejepisu, ale v živote ríše zohrali obrovskú úlohu. Napríklad v prípade Kleopatry sa našli príbehy vytesané do stien niektorých skrytých podzemných miest, ktoré nám veľa prezrádzajú o povestiach starovekého sveta a o tom, ako sa šírili a kto ich šíril.

Jeden z najznámejších egyptských objavov na svete urobil legendárny Howard Carter, ktorý s úžasným odhodlaním hľadal legendárnu hrobku faraóna Tutanchamóna a našiel ju v poslednej chvíli. Nemal veľa času, pretože pátranie malo byť zrušené, ale v poslednej chvíli vedcovi pomohlo šťastie, aby svojím rozprávkovým objavom potešil svet.

A tento veľký objav sa podaril pred viac ako 100 rokmi a do histórie sa zapísal ako Deň dní. Veľké oznámenie a objav sa uskutočnili 22. novembra 1922.

Predtým bolo na internete zverejnených veľa fotografií, dokonca kolorovaných pomocou modernej technológie, čo presne Briti v hrobke našli, a sú to skutočne rozprávkové veci, pretože tieto predmety odpočívali v hrobke tisíce rokov. Čo však môže prekvapiť a čo sa v školských učebniciach spomína len veľmi zriedka, je, že Carterovci našli v hrobke aj obrovskú keramickú nádobu naplnenú medom. A med má úžasnú vlastnosť, že sa nekazí, takže ho vedci mohli ochutnať. Egyptské hrobky boli plné starých potravín a náčinia, pretože sa verilo, že život po smrti pokračuje, a tak sú tieto veci potrebné v posmrtnom živote.

Tu sú niektoré z úžasne starých predmetov, ktoré sa našli v hrobke slávneho faraóna počas legendárneho obdobia archeológie:

Súvisiace články